April 15, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Mihai Târnoveanu de la Calea Neamului s-a ținut de cuvânt: a sărbătorit eroii neamului la Valea Uzului de ziua lor – Ziua Națională a României, Ziua Marii Uniri

2 min read


„Steagurile Triumfătoare ale Regimentului 15 Infanterie prind din nou viață! La ora 14 de 1 Decembrie vom intra cu ele în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului!”, a promis Mihai Târnoveanu de la Asociația Calea Neamului într-un material remis ActiveNews. Și așa a fost. Publicăm aici o serie de filmări de la marea sărbătoare românească de la Valea Uzului și o scurtă relatare a evenimentului.
 
Alături de preoți, ostași, veterani de război, profesori și elevi, Asociația Calea Neamului însoțită de Frăția Ortodoxă a sărbătorit Ziua Națională a României la Cimitirul Eroilor din Valea Uzului.

Același părinte, alături de alți slujitori ai Bisericii, a oficiat un parastas și pentru ostașii români înhumați în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului. Românii de toate vârstele adunați la această autentică sărbătoare a neamului au cântat „Veșnică pomenire!” și „Hristos a înviat” pentru înaintașii noștri, dar și colinde în cinstea eroilor, cum au intonat membrii Asociației Calea Neamului, filiala Mirceștii Noi de Vrancea sau elevii din Corul „Ressurectio” din Moinești, condus de prof. Gabriela Biea. 

 

Participanții de la Valea Uzului au scandat „Trăiască, trăiască, trăiască și înflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească!”, au intonat cântece patriotice și au asistat la discursurile participanților. Aici, cuvântul lui Mihai Tîrnoveanu:
 
 

 Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.