January 19, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

„Mă simțeam la fel de trist ca el”

3 min read
albirea-dintilor.com alcooldiscount.ro espressocafe.roVideo

Medicul care a fost fotografiat consolând un pacient în vârstă cu coronavirus în ziua de Ziua Recunoștinței a vorbit despre momentul care a devenit acum viral pe reţelele de socializare.

Un doctor îmbrăţişează cu drag un bătrân infectat cu Covid-19 iStock | Getty Images
Momentul a fost surprins de un fotograf.
Bătrânul ar putea fi externat curând.
Dr. Joseph Varon, șef de cabinet la United Memorial Medical Center din Houston, Texas, a povestit despre momentul în care a îmbrăţişat pacientul, menţionând că nu ştia că va fi surprins într-o fotografie. A adăugat faptul că se simţea „la fel de trist” ca şi pacientul său, în acea clipă.

„Când ești un om în vârstă este și mai dificil, deoarece simți că ești singur, te simți izolat”
A avea echipe de mass-media în spital, implicit fotografi, nu este neobișnuit și este important pentru transparență, a declarat el pentru luni într-un interviu.

„Am un fotograf care mă însoţeşte și, în timp ce mergeam în interiorul unității Covid, am văzut un pacient în vârstă care a coborât din patul său și încerca să iasă din cameră, plângea. M-am apropiat de el şi-am spus: ‘De ce plângi?’ Iar bărbatul a răspuns: ‘Vreau să fiu cu soția mea’. Aşa că l-am luat în braţe şi l-am ţinut strâns. Nu ştiam că voi fi fotografiat chiar atunci”.
Momentul emoţionant dintre medic și pacient a fost surprins de fotograful Go Nakamura.
Pacientul s-a simțit în cele din urmă mai bine și a încetat să plângă, a spus medicul. Nu îşi poate vedea însă soţia până când rezultatul testului va fi unul negativ.

teilor.ro watchshop.ro%20 provident.ro%20 case-smart.ro

„Este foarte dificil”, a spus dr. Varon. „Vă puteți imagina că sunteți într-o cameră în care oamenii vin în combinezoane și nu comunicaţi cu nimeni altcineva în afară de telefon, dacă aveți noroc. Mă simțeam trist la fel ca el. Și îmi aminteam doar de pacienții cu care am făcut lucruri similare.”
Bătrânul bolnav ar putea fi externat înainte de sfârșitul săptămânii.
Dr. Varon a mai spus că a lucrat consecutiv în ultimele 256 de zile și a spus că se frustrează când vede că oamenii „fac un lucru greșit” atunci când vine vorba de prevenirea răspândirii virusului.
„Oamenii sunt acolo în baruri, restaurante, mall-uri. Adică este o nebunie. Este ca și cum am lucra încontinuu și oamenii nu ne ascultă și apoi ajung la ATI. ”

Medicul a îndemnat oamenii să mențină distanțarea socială, să poarte măști, să se spele pe mâini și să evite locurile aglomerate. „Dacă oamenii pot face asta, cei din instituţiile medicale ca mine vor putea să se odihnească, sperăm”.

Potrivit Independent, SUA a înregistrat până acum peste 13,6 milioane de cazuri cu peste 268.023 decese, în timp ce 1.265 de noi decese prin coronavirus au fost raportate la 30 noiembrie și aproximativ 167.756 de cazuri noi.
Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.