January 24, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

“Subvenţia o să continue să fie plătită”

2 min read
albirea-dintilor.com alcooldiscount.ro espressocafe.roVideo

De Iulia Iancu.Publicat: 28.11.2020, 15:25.
Actualizat: 28.11.2020, 15:37

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunţă că nu va susţine renunţarea la subvenţia de care beneficiază bucureştenii pentru agentul termic, el explicând că „nu poţi să pui oamenii să plătească nişte pierderi pe care tu, ca furnizor, le produci”.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, participă la o videoconferință cu mai mulți oficiali europeni. Facebook
Preţul gigacaloriei în București nu va creşte iarna aceasta
Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.
Edilul spune că autorităţile se vor putea gândi va reducerea subvenţiei abia după efectuarea de investiţii în sistemul de producţie şi transport pentru agentul termic, scrie News.ro.

teilor.ro watchshop.ro%20 provident.ro%20 case-smart.ro

„Subvenţia o să continue să fie plătită în Bucureşti şi, mai mult decât atât, o să fie plătită la timp, ca să nu mai ajungem în tot mecanismul ăsta prin care se acumulează datorii şi sau Termoenergetica, sau ELCEN-ul riscă insolvenţa. Vă spun şi motivul pentru care subvenţia trebuie să fie plătită în continuare: nu poţi să pui oamenii să plătească nişte pierderi pe care tu ca furnizor le produci în momentul ăsta preţul real al gigacaloriei este aşa de mare pentru că nu s-au făcut la timp investiţiile în reţeaua de distribuţie a agentului termic şi pentru că se pierde. Ăsta este motivul pentru care subvenţia va continua”, a explicat primarul general.

Acesta a explicat că, pe măsură ce se vor face investiţii în sistemul de termoficare şi producţie a energie termice, se va putea lua în calcul reducerea subvenţiei la agentul termic.
„Eventual o să ne gândim la reducerea subvenţiei în momentul în care o să face aceste investiţii şi valoarea reală a producţiei şi transportului gigacaloriei să fie mult mai mică”, a adăugat Nicuşor Dan.
Întrebat dacă va creşte preţul gigacaloriei pentru bucureşteni în iarna aceasta, edilul a răspuns negativ.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.