March 6, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Ajutorul de stat pentru HoReCa, adoptat în primă lectură. Guvernul va acoperi 20% din pierderi

2 min read
albirea-dintilor.com alcooldiscount.ro espressocafe.roUn proiect de ordonanţă de urgenţă ce prevede sprijinirea companiilor din domeniul HoReCa a fost adoptat în primă lectură, a anunţat, sâmbătă, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

teilor.ro watchshop.ro%20 provident.ro%20 case-smart.ro

Acesta a precizat că propunerea din actul normativ este ca ajutorul de stat să fie de 20% din pierderile pe 2020, raportate la cifra de afaceri din anul anterior.”Este o schemă de ajutor de stat discutată cu reprezentanţii mediului de afaceri, care urmează a fi notificată Comisiei Europene şi, după aprobarea Comisiei Europene, ordonanţa de urgenţă va fi adoptată în forma finală şi operaţionalizată. Este unul dintre cele mai importante programe de sprijin pentru industria HoReCa şi pentru agenţiile de turism în perioada aceasta”, a spus şeful Cancelariei premierului, conform Agerpres.Ministrul Virgil Popescu a anunţat, vineri seară, că se discută, în primă lectură, două acte normative care vizează sectorul HoReCa.”Un ajutor de stat de 20% care se calculează din pierderea cifrei de afaceri din 2020 faţă de 2019. Practic, ajutăm toate companiile, indiferent de mărimea lor, din sectorul HoReCa. E un ajutor aşteptat de întregul domeniul şi cred că, cu acest ajutor, în anul 2021 îşi vor reveni”, a declarat Virgil Popescu, potrivit News.ro.
De asemenea, acesta a anunţat prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă emise în 2019 şi 2020 până la finalul anului 2021.”În cursul anului 2021, când sperăm cu toţii, odată cu vaccinul să treacă această pandemie, să existe practic vouchere care pot fi introduse în circuitul economic”, a mai declarat ministrul Economiei.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.