January 19, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

“Vom fi cu zecile de mii”

3 min read
albirea-dintilor.com alcooldiscount.ro espressocafe.roVideo

Arhiepiscopul Tomisului declară război Guvernului. Printr-o scrisoare deschisă transmisă lui Ludovic Orban, înaltul prelat susţine faptul că decizia de a interzice pelerinajul de sărbătoarea Sfântului Andrei, de pe 30 noiembrie, încalcă drepturile fundamentale ale credincioşilor.

Teodosie compară regulile pandemiei cu abuzurile din timpul dictaturii comuniste şi îndeamnă credincioşii să vină în pelerinaj, împotriva legii.
Îndemnul lui vine după ce, miercuri, zeci de oameni care participau la slujba lui, în interiorul Bisericii, au fost amendaţi de autorităţi pentru că nu au respectat regulile de protecţie şi distanţare socială.

Legea este sfântă. Nu şi pentru Înalt Prea Sfinţitul Teodosie. De Sfânta Ecaterina, prelatul a ţinut slujbă la Constanţa cu biserica plină, în condiţiile în care oraşul este în carantină, iar slujbele pot fi ţinute doar afară. Lăcaşul de cult a fost evacuat de poliţişti şi jandarmi. 39 de persoane au fost amendate pentru că nu purtau mască.
Credincios: “Mai ales în aceste vremuri în care suntem încercaţi cu greu toţi şi când chiar ar trebui să cerem ajutorul lui Dumnezeu. De ce să ne interzică relaţia cu Dumnezeu?”

ÎPS Teodosie a mers personal la tribunal, să-i convingă pe judecători că pelerinajul la Peştera Sfântului Andrei trebuie să aibă loc. Magistraţii au respins miercuri cererea, însă decizia poate fi atacată în termen de 5 zile.
ÎPS Teodosie i-a scris premierului
Dar ÎPS Teodosie nu renunţă. Într-o scrisoare deschisă transmisă premierului Ludovic Orban, înaltul prelat acuză poliţiştii de abuz şi compară restricțiile impuse cu evenimentele din decembrie 1989.

teilor.ro watchshop.ro%20 provident.ro%20 case-smart.ro

“Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa pe toți cei care vom merge să ne rugăm la Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, în ziua prăznuirii sale?!? Veți asmuți justiția și forțele de ordine împotriva propriilor frați și surori pentru a vă atinge scopurile fixate? (…) Nu subestimați dorința oamenilor de a striga din nou în stradă la Constanța și în alte părți ale țării “cu noi este Dumnezeu”, pentru a se putea ruga și trăi liber, fără o nouă dictatură.”, apare în scrisoarea transmisă.
Diana Șoșoacă, avocată: “Orice instanţă pe lumea asta nu poate interzice un drept constituţional, de când lumea. Vom fi cu zecile de mii la Peştera Sfântului Andrei şi sper că nu vor încerca să ne instige.”
Anul trecut, la Peştera Sfântului Andrei au fost 15.000 de credincioși din toată țara. Jandarmii spun că sunt pe poziții anul acesta. La mănăstire au voie doar locuitorii din Ion Corvin, comuna unde se află lăcașul de cult. Cei care vor veni din alte localități nu vor putea trece de filtrele forțelor de ordine.
Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.