December 5, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Studiu: cât de influenţi sunt influencerii? „Au fost şi rămân nişte vectori de empatie şi autenticitate“

2 min readUna dintre concluzii arată că „influencerii ar trebui să promoveze un stil de viaţă sănătos, să încurajeze spiritul civic, să îi inspire şi să aibă o componentă educativă”, potrivit datelor InfluenceMe 2020, citate de Pagina de Media. 

„Influencerii au fost şi rămân nişte vectori de empatie şi autenticitate, cu condiţia să fie corect selectaţi şi să ofere un conţinut relevant pentru comunitate”, arată o altă concluzie. 

 

Potrivit sursei citate, studiul nu indică şi modul în care se respectă bunele practici – cele din Codul de bune practici în influencer marketing. În România există, încă, foarte mulţi creatori de conţinut (unde intră cei care postează pe Facebook, Instagram sau YouTube) care nu îşi marchează publicitatea, deşi industria, prin IAB România şi 2Performant, a adoptat un Cod de bune practici în influencer marketing.

 

Printre exemple amintim: cazul ceaiului de slăbit promovat de zeci de vedete (dintre care doar unul a marcat: Adelina Pestriţu), cazul Andreei Marin care a lăudat un centru medical, dar nu a spus că avea contract cu Primăria care le administra, cazul PlushBio sau cazul vloggerului Colo. 

 

“Rezultatele studiului InfluenceMe sunt complementare acestui cod. Definitia din cod se axează pe reacţiile imediate pe care influencerii le pot genera, definiţia Starcom ia în calcul rolul mai amplu al influencerilor, şi anume acela de a schimba comportamente, de a fi o sursă de inspiraţie sau o autoritate. Noi am definit influencerii şi am măsurat fenomenul descris astfel de trei ani de zile. O schimbare a definiţiei după apariţia ghidului IAB şi 2Performant nu este nici necesară, nici benefică analizei, întrucat datele nu ar mai putea fi comparabile cu cele din trecut”, au declarat reprezentanţii Starcom, potrivit Pagina de Media.

Studiul Starcom măsoară campaniile cu influenceri la nivel de eficienţă pentru îndeplinirea obiectivelor de marketing, punând într-un context mai amplu rezultatele acestor campanii, furnizând observaţii şi insight-uri despre cum putem îmbunătăţi rezultatele pe întregul parcurs al conversiei (fie că vorbim despre percepţie, fie că vorbim despre intenţie de cumpărare sau chiar achiziţie).

Citeşte şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.