December 3, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

„Nu luăm în calcul carantinarea Capitalei, chiar dacă incidenţa a trecut de şase”

2 min readTraian Berbeceanu a anunțat, duminică, în ziua în care Municipiul București a atins o incidență cumulată a infectărilor cu noul tip de coronavirus de 6,13 la mia de locuitori, că nu se ia în calcul carantinarea Capitalei pentru că numărul celor depistaţi pozitiv e mai mic.

Traian Berbeceanu, prefect: „Nu luăm în calcul carantinarea Capitalei, deși incidența a trecut de șase” Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
Bucureştiul a atins duminică o incindenţă cumulată a infectărilor pe ultimele două săptămâni de 6,13 la mia de locuitori.
După ce incidenţa trece de 6 la mie într-o localitate, autorităţile pot decide carantinarea respectivei localităţi.
Bucureştiul a atins o incindenţă cumulată a infectărilor pe ultimele două săptămâni de 6,13 la mia de locuitori, însă Prefectul Capitalei a spus că, cel puţin pentru moment, nu se pune problema intrării în carantină.

„Nu avem în vedere convocarea Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă! Considerăm că măsurile în vigoare în acest moment sunt suficiente. Dacă le respectăm cu stricteţe, vom putea preveni răspândirea coronavirusului”, a declarat Traian Berbeceanu, la Europa FM.
„Incidenţa a sărit de şase, dar numărul celor depistaţi pozitiv e mai mic ca la alte raportări din zilele trecute şi nu ne îngrijorează. Într-adevăr, au fost teste mai puţine, dar, în afară de incidenţa cumulată, mai sunt analizaţi şi alţi indicatori”, a mai spus Berbeceanu.

Potrivit raportării de duminică a Grupului de Comunicare Strategică, în Capitala au fost înregistrate cele mai multe cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore din țară: 1.222 de cazuri.
Amintim, după ce incidenţa trece de 6 la mie într-o localitate, autorităţile pot decide carantinarea respectivei localităţi.
Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.