November 29, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Vom reconstrui din temelii sistemul sanitar din România

2 min readLive Text

De Cornel Preda.Publicat: 18.11.2020, 16:59.
Actualizat: 18.11.2020, 17:08

Preşedintele Klaus Iohannis susţine, la ora 17,00, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni. Cele mai importante declarații vor fi live text pe Observatornews.ro.

Klaus Iohannis, declarație de presă după o nouă ședință cu membrii Guvernului Presidency.ro
Mare presiune pe sistemul medical. Au participat reprezentanți, dar și experți, medici și ingineri medicali, pentru a rezolva problemele existente. Specialiștii au prezentat o evaluare națională a rețelelor de gaze din secțiile de anestezie din spitale, care sunt suprasolicitate de numărul mare de cazuri Covid-19. Mi-a fost prezentată o analiză a defecțiunilor care pot apărea, cu exemple punctuale. Pentru a avea o imagine mai corectă asupra situației la zi, am solicitat o analiză a contractelor de service și mentenanță a aparaturilor din spitalele publice. Discuția de azi a fost extrem de utilă și au fost identificate câteva soluții concrete care vor fi preluate de autorități și puse în practică. Aceste aspecte vor fi incluse în pachetul de legi privind reforma de sănătate, aflat în plin proces de elaborare la Ministerul Sănătății. Se lucrează la o viziune coerentă în acest domeniu, care să fie transpusă în legi și reglementări clare. Suntem dispuși să facem ceea ce nu s-a realizat în România după 1989, să reconstruim din temelii sistemul sanitar. Klaus Iohannis a avut miercuri o nouă şedinţă de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19.

La această şedinţă au participat prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, vicepreşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, prof. dr. Dorel Săndesc, şeful Secţiei Anestezie şi Terapie Intensivă I, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Carol Davila”, col. dr. Dan Corneci, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş”, dr. Emilian Imbri, Elena Ovreiu, lector la Facultatea de Inginerie Medicală din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.