July 31, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Vaccinul anti-coronavirus de la Pfizer, la un pas de aprobare. Are eficienţă de 95%

2 min readVideo

Ochii întregii lumi sunt aţintiţi asupra datei la care va apărea mult aşteptatul ser. Mai ales că rezultatele sunt încurajatoare. Pfizer tocmai a anunţat că testările vaccinului produs de compania americană s-au încheiat, iar acum urmează să fie aprobat.

Efectele secundare nu durează mult, şi, în general, serul a fost bine tolerat de majoritatea voluntarilor.
Efectele secundare au fost observate la testele din faza a treia şi, în mod normal, altele decât acestea nu ar trebui să apară, spun specialiştii. Ele sunt notate acum cu minuţiozitate de cercetători şi vor fi verificate de Agenţia Europeană a Medicamentului.

Efectele secundare ale vaccinului Pfizer
Vaccinul dezvoltat de compania Moderna, eficient în proporţie de 95 la sută, ar veni la pachet deci şi cu riscuri, care trebuie luate, de asemenea, în considerare. Printre efectele secundare s-ar număra durere la locul administrării, oboseală, dureri de muşchi şi de articulaţii, dar şi de cap. Trebuie să spunem că, potrivit producătorilor, efectele nu durează mult, şi, în general, serul a fost bine tolerat de majoritatea voluntarilor.

De cealaltă parte, efectele secundare ale vaccinului dezvoltat de Pfizer ar include mai mult simptome similare cu gripa, simptome care s-ar putea întinde pe câteva zile. Numim aici stările febrile şi durerile de muşchi. Rezultatele sunt însă mai bune decât sperau specialiştii. Evident, e nevoie de mai multe cercetări în ceea ce priveşte aceste efecte adverse, cercetări la care experţii continuă să lucreze.
Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.