November 25, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Ucenicul lui Arsenie Boca, înmormântat. “Când punea mâna pe tine, parcă simţeai ceva”

2 min readDe Sorin Tanţoş.Publicat: 18.11.2020, 13:31.
Actualizat: 18.11.2020, 16:58

A fost pelerinaj luni în Sighişoara. Stareţul Mănăstirii Sfântul Dimitrie, Părintele Ghelasie Ţepeş, a fost înmormântat în incinta aşezământului căruia i-a pus bazele.

Pe 26 octombrie, preotul a ţinut ultima predică, în care îi încuraja pe credincioşi să nu se teamă de virus.
Prelatul, ucenic al Părintelui Arsenie Boca, a murit la vârsta de 58 de ani după ce a fost infectat cu coronavirus. În ciuda restricţiilor, sute de credincioşi au venit din toate colţurile ţării pentru a-l conduce pe ultimul drum.

Distanţarea fizică a fost greu de păstrat în curtea Mănăstirii Sfântul Dimitrie din Sighişoara. Sute de pelerini din toate colţurile ţării au venit să-l conducă pe ultimul drum pe părintele Ghelasie Ţepeş. Forţele de ordine nu au reuşit să disperseze mulţimea de oameni.
Credincios: “Când punea mâna pe tine, parcă te… simţeai ceva! Simţeai o căldură de nedescris!”

Ghelasie Ţepeş, ucenic al lui Arsenie Boca
Localitatea în care s-a născut discipolul lui Arsenie Boca este în doliu.
Ghelasie Ţepeş a fost ucenic al marelui duhovnic Arsenie Boca. Stareţul Mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Dimitrie din Sighișoara s-a stins în spitalul din localitate la 58 de ani din cauza infecţiei cu coronavirus. Pe 26 octombrie, preotul a ţinut ultima predică, în care îi încuraja pe credincioşi să nu se teamă de virus.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.