November 24, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Premieră pentru diaspora la alegerile parlamentare. Vot în două zile și număr record de secții

3 min readDe Cornel Preda.Publicat: 18.11.2020, 22:05.
Actualizat: 18.11.2020, 22:05

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a aprobat 748 de secții de votare în străinătate, pentru alegerile parlamentare, cu mult peste numărul de secții care au fost disponibile în 2016.

Premieră pentru diaspora la alegerile parlamentare. Vot în două zile și număr record de secții Hepta / Mediafax Foto / Alexandru Dobre – foto ilustrativă
417 secții de vot au fost organizate în străinătate la alegerile parlamentare din 2016
Cele mai multe secții de vot vor fi organizate în Spania
Sediile secţiilor de votare din străinătate pentru alegerile parlamentare „au fost propuse de misiunile diplomatice şi oficiile consulare şi comunicate AEP de către Ministerul Afacerilor Externe, în data de 16 noiembrie”, precizează AEP.

Când votează diaspora la alegerile parlamentare
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că numărul secţiilor de votare în străinătate la alegerile parlamentare din acest an a crescut cu 331 faţă de scrutinul parlamentar din 2016, respectiv de la 417 la 748 de secţii de votare.

Totodată a subliniat că votul la parlamentare se va desfăşura în străinătate pe parcursul a 2 zile, în 5 şi 6 decembrie.
„Este foarte important de subliniat că alegerile au loc în două zile, sâmbătă şi duminică, 5 şi 6 decembrie, este pentru prima oară când alegerile parlamentare în străinătate se derulează pe parcursul a două zile.
Vreau să subliniez că propunerea de organizare a celor 748 de secţii de votare în străinătate este rezultatul consultării de către misiunile diplomatice şi consulare a reprezentanţilor comunităţilor de cetăţeni români în afara ţării, iar în ce priveşte numărul de secţii vreau să remarc faptul că, faţă de alegerile parlamentare anterioare, din 2016, când au fost organizate 417 secţii, anul acesta am propus organizarea a 331 de secţii în plus”, a declarat Bogdan Aurescu

Unde votează românii în diaspora
Dintre cele 93 de state pentru care au fost aprobate secţii de votare, cele mai multe vor fi în Spania – 140, Italia – 137, Germania – 61, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord – 50, Franţa – 48.
Cele mai puţine secţii de votare vor fi în: Republica Albania, Algeria, Angola, Regatul Arabiei Saudite, Argentina, Armenia, Noua Zeelandă, Azerbaidjan, Republica Belarus, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Columbia, Republica Coreea, Croaţia, Cuba, Egipt, Estonia, Etiopia, Filipine, Georgia, Republica India, Republica Indonezia, Regatul Haşemit al Iordaniei, Iran, Islanda, Japonia, Kazahstan, Kenya, Kuweit, Liban, Lituania, Letonia, Republica Macedonia de Nord, Malaezia, Regatul Maroc, Mexic, Muntenegru, Sultanatul Oman, Republica Islamică Pakistan, Palestina, Republica Peru, Quatar, Senegal, Republica Singapore, Republica Arabă Siriană, Republica Slovacă, Slovenia, Sri Lanka, Sudan, Regatul Thailandei, Tunisia, Turkmenistan, Republica Orientală a Uruguayului, Uzbekistan, Republica Socialistă Vietnam şi Zimbabwe. În fiecare dintre aceste state va fi organizată câte o secţie de votare.
Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.