November 25, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Parlamentare2020/Cluj: UBB a lansat Busola electorală pentru alegerile parlamentare; alegătorii pot să compare programele electorale

2 min readSpecialiştii Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca au lansat o platformă online, Busola electorală 2020, unde alegătorii pot să vadă, comparativ, programele electorale ale partidelor care candidează la alegerile parlamentare.

"Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a lansat Busola electorală 2020 – o platformă online care permite oricărui alegător din România să îşi compare preferinţele politice cu programele partidelor care concurează în alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Busola electorală 2020 poate fi accesată gratuit (busolaelectorala.ro), fiind un proiect derulat sub coordonarea Centrului Cultural şi Academic Olandez şi a Centrului de Cercetare în Comunicare ?i Inovare Socială din cadrul UBB Cluj, în parteneriat cu institutul Kieskompas din Amsterdam", se arată într-un comunicat trimis, miercuri de UBB.

Aceiaşi parteneri au colaborat şi la Busola electorală pentru alegerile parlamentare din 2016, proiect care a atras peste 50.000 de utilizatori.

"Busola electorală 2020 este al doilea proiect dezvoltat în acest an de specialiştii UBB Cluj în colaborare cu specialişti din alte ţări europene, precum Olanda şi Germania. Primul proiect de acest tip "busolă electorală" a fost Trump-metrul, un instrument care le permitea românilor să afle de care dintre principalii candidaţi la funcţia de preşedinte al SUA (Donald Trump sau Joe Biden) sunt mai apropiaţi din punctul de vedere al orientărilor şi opţiunilor politice. Trump-metrul s-a bucurat de un succes remarcabil, fiind accesat, în doar câteva zile, de peste 10.000 de români. Rezultatele detaliate ale Trump-metrului pot fi găsite aici: https://bit.ly/2IEn33O", se mai arată în comunicat. AGERPRES/(AS-autor: Marius Septimiu Avram, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.