June 15, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Capitala va avea luminiţe de Crăciun. Explicaţiile oferite de Nicuşor Dan

3 min readDe Cornel Preda.Publicat: 18.11.2020, 18:48.
Actualizat: 18.11.2020, 18:48

Nicuşor Dan, care printre primele măsuri anunţate după ce a câştigat alegerile pentru Primăria Capitalei a anunţat că municipalitatea nu va mai irosi banii publici pe iluminarea de sărbători, având alte priorităţi, s-a văzut nevoit să îşi ajusteze opoziţia.

Un barbat isi tine in brate copilul langa bradul montat in cadrul Targului de Craciun Bucuresti din Piata Constitutiei Hepta
Nicușor Dan a oferit detalii despre data aprinderii luminițelor de Crăciun
Valoarea contractului pentru iluminatul de sărbători este de 9 milioane de lei
Nicuşor Dan a anunţat că şi în acest an vom avea luminiţe de sărbători prin Bucureşti, aceleaşi de anul trecut, pentru că există un contract în derulare lăsat moştenire de vechea administraţie.

Gabriela Firea a încheiat un contract în valoare de 9 milioane de lei cu un operator privat privind iluminatul public de sărbători, iar acest contract expiră în această iarnă. Cum lucrările au fost deja executate pe 90% dintre străzile din contract, înainte ca Nicuşor Dan să preia mandatul de primar, noul edil s-a văzut în situaţia de a accepta situaţia.
Cum putea fi anulat contractul pentru iluminarea de sărbători

Nicuşor Dan a precizat că nu a putut interveni asupra contractului în lipsa unui Consiliu General.
„Fac o precizare generală – există lucruri care sunt în subordinea primarului general, cum este primăria şi toate administraţiile din subordine, şi există probleme care sunt în subordinea Consiliului General.
Chestiunea iluminatului de sărbători ţine de un contract care este încheiat între o Companie Municipală, care este în subordinea PMB, şi un operator privat. Deci până când nu vom avea Consiliul care să poată să schimbe Adunarea Generală a acestei Companii… Adunarea Generală trebuie să schimbe consiliul de administraţie şi abia atunci consiliul de administraţie, prin directorul executiv, poate discuta cu operatorul privat.

Deci nu a fost o decizie pe care eu să o am până la acest moment”, a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă miercuri în care şi-a prezentat bilanţul la 20 de zile de mandat.
Când se aprind becurile de Crăciun în București
Nicușor Dan a mai explicat că acel contract cu operatorul privat a fost semnat de fosta administraţie a Primăriei Capitalei pe o durată de 3 ani şi va expira odată cu această iarnă.
„Din informaţiile pe care le am până la acest moment, contractul care a fost semnat pe 3 ani şi va expira odată cu această iarnă, din câte înţeleg s-au executat lucrări pe 90% din ce prevedea el. În linii mari o să avem aceeaşi decorare a străzilor pe care am avut-o anul trecut. Din câte înţeleg, acest contract este de 9 milioane lei”, a completat Dan.

Chestionat dacă este posibil să fie amânată aprinderea luminiţelor pe străzile Capitalei pe 1 decembrie, primarul general a răspuns: „Este o decizie pe care o să o luăm, în funcţie de costuri. Dacă tot s-au pus o să se aprindă”.
Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.