November 30, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

A murit o supraviețuitoare a incendiului de la Neamț. Anchetatorii mai au 3 persoane decedate de identificat

2 min readUnul dintre cei șase bolnavi de COVID-19, care au supraviețuit incendiului de la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț, a murit miercuri.

Este vorba despre o femeie, în vârstă de 72 de ani, care suferea de mai multe comorbidități. Și ceilalți pacienți mutați la Lețcani, în Iași, sunt în stare gravă, intubați și ventilați mecanic. Timp în care la Piatra Neamț, încă mai sunt trei victime pentru care nu există confirmare ADN.Femeia care s-a stins, miercuri, la spitalul din Lețcani-Iași, nu fusese rănită în incendiul de la Piatra Neamţ. A răpus-o însă boala.Carmen Dorobăț, manager Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi:„Nu sunt încântată nici uman, nici medical să anunţ că astăzi am pierdut pe unul dintre pacienţii veniţi de la Neamţ, o femeie în vârstă de 72 de ani cu alte comorbidități. Ceilalţi cinci sunt în viaţă, îngrijiți în ATI, şi vă mai spun că personalul de la ATI, medici, asistente, infirmiere, fac tot ce pot pentru ca ei să fie îngrijiți cât mai bine.”
Şi la Piatra Neamţ au curs lacrimi amare: încă o familie a luat acasă trupul neînsufleţit al ultimei victime identificate, până în prezent. Pentru alți trei decedați se așteaptă confirmarea ADN.Printre ei s-ar afla Mircea Covătaru, în vârstă de 74 de ani, antrenor emerit de lupte greco-romane al clubului sportiv Ceahlăul Piatra Neamţ.Florin Turtureanu, prieten al victimei: „Îmi spunea că nu poate dormi noaptea, că are coşmaruri, ziua se trezea obosit. Aşteapta să vină acasă”.Noul manager interimar al spitalului și-a luat astăzi funcția în primire. Resimte deja responsabilitatea uriașă pe care o duce pe umeri.Cristina Iacob Atănăsoaie, manager interimar Spitalul Județean Neamț: „Este imposibil să lucrăm, în ultimele zile de la incendiu am fost nevoiți să trimitem pacienții gravi la alte spitale, este îngrozitor, eu sper ca totul să se rezolve în câteva zile.”În spitalul alocat exclusiv bolnavilor de COVID 19 sunt internaţi 350 de pacienţi. În curte au apărut patru containere încălzite, pentru triajul celor care vor mai veni.Tot de astăzi, sunt funcţionale și opt locuri de Terapie Intensivă, la etajul patru al clădirii, în secţia de Obstetrică. Zona a fost amenajata provizoriu și, potrivit managerului, a primit acordul verbal al șefului ISU Neamț, pentru funcționare, până la avizarea oficială, pe hârtie.
În cel mult 45 de zile, mai spune medicul Cristina Iacob Atănăsoaie, vor exista până la 18 pături în regim ATI într-o clădire nouă, în curtea spitalului.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.