November 25, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Klaus Iohannis explică de ce la cinci ani de la Colectiv, marii arşi sunt trimişi la tratament în străinătate

2 min readAdevărul: De ce la cinci ani de la Colectiv România nu poate trata la standarde europene o persoană cu arsuri grave şi e nevoie să o transporte în străinătate? Aş vrea să vă reamintesc că în aceşti cinci ani nu doar PSD a fost la guvernare, ci aţi avut şi timp de doi ani guvernele girate de dvs.

 

Klaus Iohannis: Da. Aşa este. A fost la sfârşit de 2015, un an de zile un guvern tehnic minoritar, care, din păcate, nu a reuşit să mişte mult, şi nici nu se aştepta cineva să facă reformă un guvern minoritar, cum nici acesta, Guvernul Orban, este un guvern interimar până la alegeri, cu o minoritate în Parlament. Evident că, în aceste condiţii nu cred că s-a aşteptat cineva să facă reforme.

 

Reformele se fac cu o majoritate parlamentară solidă, care sprijină Guvernul şi care înţelege nevoia de reformă. Noi am avut din 2016 şi până la finalul anului trecut diverse guverne pesedise. Ba şi le-au dat jos singuri, ba le-au dat jos alţii, însă au avut şi o majoritate parlamentară care nu le-a folosit la absolut nimic decât la irosirea banului public. Acum, speranţa mea şi a multor români este ca după alegeri să se constituie o nouă majoritate parlamentară, o majoritate parlamentară în jurul PNL, care împreună cu mine poate să se apuce la modul cel mai serios de reformarea marilor sisteme publice, şi nu de dragul de a face reforme, ci pentru că România nu poate să meargă mai departe. E clară nevoia de reformare a sistemului de sănătate, este la fel de clară nevoia reformării sistemului educaţional, este la fel de clară nevoia îmbunătăţirii întregii arhitecturi a statului, şi toate acestea se fac, şi vor putea fi făcute după alegeri, când avem o majoritatea serioasă în Parlament. Nu ca acum, când guvernul se luptă cu pandemia, iar PSD-ul se luptă cu nu se ştie ce, dar pune frână la toate măsurile guvernamentale. PSD încă controlează o majoritate în Parlament până în 6 decembrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.