December 5, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Coronavirusul, depistat în Italia în probe luate cu 5 luni înainte de primul caz oficial

3 min readVideo

De Simona Moloiu.Publicat: 17.11.2020, 19:56.
Actualizat: 17.11.2020, 20:24

Italia schimbă istoria coronavirusului, aşa cum o ştiam până acum. Un studiu ne arată că virusul circula în peninsulă încă din septembrie, cu mai bine de cinci luni înainte ca Italia să confirme oficial primul caz de COVID-19.

Austria intră în a doua carantină, pentru două săptămâni şi jumătate.
Germania amână până săptămâna viitoare impunerea de noi restricţii.
Oficial, primul pacient cu COVID-19 din Italia a fost depistat pe 21 februarie. Un nou studiu arată însă că virusul circula în peninusulă de mai bine de cinci luni e drept, într-o formă mai puţin letală.

Specialiştii au analizat probe de sânge recoltate în luna octombrie 2019 de la voluntari care au participat la un screening pentru depistarea cancerului şi au văzut că aceştia au anticorpi la SARS CoV2, ceea ce însemnă că avuseseră deja virusul.
Cercetător: Am observat că anticorpii descoperiţi la voluntarii din octombrie erau într-o cantitate suficientă pentru a neutraliza virusul.

China a anunţat lumea întreagă despre noul tip de coronavirus pe 31 decembrie, când a trimis o informare la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Studii independente au arătat însă că virusul circula în provincia Wuham încă din luna octombrie sau chiar mai devreme. Lucru pe care oficialii statului comunist nu l-au recunoscut nici până acum.
Giovanni Apolone, director Institut Cancer Milano: Pe lângă importanta istorică, poate fi o informație utilă în cazul unui posibil val trei, care sperăm cu toţii că nu va exista sau că va fi diminuat de apariţia vaccinurilor, dar nu putem exclude faptul că va fi prezent.
Până la stabilirea unei cronologii exacte a apariţiei coronavirusului, statele lumii încearcă cu disperare să oprească pandemia. Austria intră în a doua carantină, pentru două săptămâni şi jumătate, după ce cazurile au crescut de 10 ori mai repede decât era anticipat. Asta înseamnă că toate magazinele, cu excepţia celor care vând produse alimentare, se închid, iar din casă poţi ieşi doar pentru urgenţe sau pentru a merge la muncă.

Peste graniţă, Germania amână până săptămâna viitoare impunerea de noi restricţii. Până atunci, guvernul apelează la o idee inedită pentru a-i convinge pe oameni să păstreze distanţa unii de alţii. Campania se desfăşoară sub haştagul “eroii speciali” şi îi îndeamnă pe oameni să fie leneşi, pentru a salva vieţi.
Pentru prima dată în opt luni de pandemie, Suedia capitulează şi ea în faţa coronavirusului. Nu au de ales. Săptămâna trecută, în doar 4 zile, s-au înregistrat aproape 19.000 de cazuri de coronavirus, ceea ce pune sub semnul întrebării strategia imunizării de turmă, pe care statul nordic a mizat până acum. Aşa că din 24 noiembrie schimbă strategia şi trece şi ea la restricţii.
Stefan Lofven, premierul Suediei: Nu mergeţi la sală, nu mergeţi la bibliotecă, nu organizaţi cine şi petreceri acasă. Anulaţi-le! Este o situaţíe foarte serioasă. Suedia nu a mai văzut aşa ceva în epoca modernă.
În Dallas, pe lângă virus, tot mai mulţi oameni se luptă şi cu foametea, iar pentru a supravieţui apelează la mila altora. Weekend-ul trecut, 25.000 de oameni au stat la coadă în faţa unei singure bănci de alimente pentru a primi în ajutor mâncare. Au fost împărţiri peste 7.000 de curcani şi aproape 300.000 de kilograme de alimente.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.