November 27, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Vacanțe ieftine la Târgul de Turism, clienți tot mai puțini din cauza pandemiei

3 min readVideo

Oferte sunt, cereri nu prea. În acest an cum nu am mai avut până acum, până şi călătoriile în ţară au devenit incerte, nu mai vorbim de vacanţele în străinătate. Aşa că mulţi s-au resemnat: vor sărbători Crăciunul şi Revelionul acasă. Agenţiile de turism, în schimb, nu renunţă. În prima zi a Târgului de Turism, mutat online, au ieşit cu pachete reduse chiar şi la jumătate.

Turismul românesc a primit o lovitură grea în pandemie
În ciuda ofertelor, cumpărătorii sunt tot mai puţini
A fost ziua căutătorilor de vacanţe cu preţuri pentru orice buzunar.

Cosmin Vasile, reprezentant agenţie de turism: Pe partea de sejururi sunt reduceri mai mari, ajung până la 50% discount la pachetele de cazare cu transport cu autocarul.

Cinci zile la Cazanele Dunării, în preajma Revelionului, costă acum în jur de 1600 de lei. Cazare la un hotel de trei stele şi masa festivă în ajun şi în noaptea dintre ani.

Cu aproximativ aceeaşi sumă puteţi petrece revelionul în străinătate. Şapte nopţi în Kusadasi costă acum undeva la 349 de euro.

Marius Berca, manager agenţie de turism: Pachetele sunt undeva la 1260 de lei de persoană, pentru cine vrea să meargă să facă Crăciunul la Sovata. 1460 de lei pentru cine va dori să facă un Crăciun în Bulgaria, la Balcik, demipensiune şi cină festivă de Crăciun.

Iar, dacă veţi vrea să mergeţi în Zanzibar, pachetul standard pleacă de la 5.400 de lei.

Cristina Vascan, senior consultant: Preţurile sunt foarte accesibile. Spre exemplu, pe Turcia sau Egipt, 500 de euro de persoană, iar pentru destinaţiile exotice – undeva la 1500 de euro de persoană

Doar că, în ciuda ofertelor, cumpărătorii sunt tot mai puţini, din cauza restricţiilor de pandemie.

Inclusiv experţii ne spun că trebuie să fim foarte atenţi la restricţiile din zonele unde vrem să călătorim.

Ciprian Enea, expert în turism: Abia cu foarte puţine zile înainte de data plecării, recomandăm să se achite sejurul.

Ludovic Orban, premierul României: Să se informeze privind situaţia epidemiologică din ţara în care vor să se deplaseze.

Turismul românesc a primit o lovitură grea în pandemie. În jur de 40% dintre agenţiile şi-au suspendat deja activitatea.

Reporter: Ce se va întâmpla cu angajaţii?

Dumitru Luca, preşedinte Asociația Națională a Agențiilor de Turism: La ora actuală, o bună parte sunt în şomaj tehnic, numărul acestora va creşte cu siguranţă în perioada următoare. Estimăm undeva la jumătate dintre ei să fie trecuţi complet în şomaj, deci să îşi piardă locurile de muncă.

Pe tot anul, pierderile depăşesc scris 23 miliarde de euro, potrivit Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa observator.tv@digitalag.ro.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.