December 5, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

“Sunt păreri în favoarea unei îngheţări a salariului minim”

2 min readVioleta Alexandru, ministrul Muncii, a discutat cu premierul Orban despre stabilirea salarului minim pentru anul viitor, precizând că există discuții pentru înghețarea salariului minim, însă sindicatele cer mărirea acestuia.

Violeta Alexandru anunță că salariul minim ar putea fi înghețat pentru anul viitor Profimedia Images/Foto de arhivă
Salariul minim pe economie ar putea fi înghețat în 2021
Sindicatele cer creșterea salariului minim
Violeta Alexandru: “Am avut la nivelul ministerului trei runde de negocieri cu sindicatele şi patronatele. Sunt păreri în favoarea unei îngheţări, a păstrării cuantumului actual, dar nicio decizie nu e luată. Am dat posibilitatea acestor discuţii pe baza datelor Comisiei de prognoză şi a INS. Pe de altă parte, sindicatele, în mod evident, susţin un punct de vedere înspre creşterea salatiului minim şi suntem în discuţii cu privire la aplicarea fomulelor propuse de noi”

Ludovic Orban: “Să ne bazăm pe date clare şi să ţinem cont de posibilele consecinţe economice şi sociale. Aş vrea să ţinem cont de inflaţie, că trebuie să compensăm erodarea puterii cumpărare prin inflaţie, prognoza economică…Trebuie evaluate cu prudenţă, să ne bazăm pe date clare privitor la salariul minim şi să ţinem cont de posibilele consecinţe economice şi sociale cu privire la salariul minim”

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa observator.tv@digitalag.ro.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.