November 27, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Medicii și asistenții școlari, detașați la DSP, din cauza creşterii numărului de îmbolnăviri Covid

2 min readVideo

De Claudiu Loghin.Publicat: 12.11.2020, 16:39.
Actualizat: 12.11.2020, 17:22

Creșterea rapidă a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus a adus autoritățile sanitare din Brașov în pragul blocajului. La Direcția de Sănătate Publică, numai șoferii nu se ocupă cu anchete epidemiologice.

Telefoanele sună continuu la Direcția de Sănătate Publică Braşov.
Cei 74 de angajați și șapte voluntari abia fac faţă avalanşei de apeluri. 
Și, pentru că angajații instituției nu fac față avalanșei de telefoane și cereri de recoltare de probe pentru teste COVID, medicii și asistentele din școli dau o mână de ajutor şi preiau o parte din atribuţii.

Telefoanele sună continuu la Direcția de Sănătate Publică Braşov. Cei 74 de angajați și șapte voluntari abia fac faţă anchetelor epidemiologice şi avalanşei de apeluri.

Andrea Neculau, director DSP Brașov: Dacă instituția mea are 80 de oameni, cred că doar cei șase șoferi nu au contribuit la anchetele epidemiologice, restul, toată lumea a avut o contribuție.

Pentru a evita un blocaj la DSP, de ieri Primăria a înființat, un centru de asistență telefonică cu ajutorul a 40 de asistenți medicali din școli. Sunt organizați în două ture și conduși evident de un medic școlar.

Marcela Bărăgău, medic școlar: Unii acceptă realitatea mai ușor, câte unii sunt chiar speriați și nu înțeleg cum s-a întâmplat chiar la ei, dar încercăm să-i ajutăm, să treacă cu bine, să vedem ce se poate face

Și funcționarea punctelor de recoltare a probelor pentru teste COVID se face greoi din cauza numărului mare de cereri. În județul Brașov funcționează șapte puncte de prelevare și zilnic este coadă, la fiecare dintre ele. De săptămâna viitoare trei asistente și un medic școlar vor prelua o parte dintre pacienți într-un nou punct de recoltare.

Flavia Boghiu, viceprimar Brașov: Ce am putut să facem a fost să creăm un alt centru de recoltare pentru testele Covid, așa încât unu la mână, populația să nu mai stea în stradă, în fața Spitalului de Infecțioase, așteptând să se testeze, timpul de la momentul în care reclamă simptomele, până la momentul testării să se reducă.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa observator.tv@digitalag.ro.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.