December 4, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Dacă tot ceea ce mănânci sau bei are acest gust, poate fi de vină COVID-19

2 min readÎn prezent, se ştie că o persoană care îşi pierde simţul gustului sau pe cel al mirosului este indicat să facă un test pentru depistarea COVID-19, deoarece acestea sunt semnele de avertizare ale bolii. O serie de pacienţi infectaţi cu SARS CoV-2 au menţionat medicilor că au le-au fost alterate simţul gustului sau al mirosului. Este vorba despre un simptom care se numeşte parosmie, o disfuncţie a detectării mirosului care poate afecta capacitatea cuiva de a procesa percepţia aromelor, un semn care apare adesea la persoanele diagnosticate cu COVID-19. Totuşi, nu doar această boală este răspunzătoare pentru apariţia unei parosmii. Există şi alte cauze ale acestui simptom surprinzător. 

Carenţele alimentare pot afecta gustul şi mirosul

Alimentele nu mai au aceeaşi intensitate a gustului sau a mirosului ca înainte, dacă ai nevoie de anumite vitamine şi minerale. Dacă ai o carenţă de zinc, ceea ce înseamnă sub 8 mg pentru femei şi mai puţin de 11 mg pentru bărbaţi, este posibil să ai un gust metalic sau să un simţ olfactiv redus.

Afecţiunile dentare dau un gust metalic

Dacă ai un rezultat negativ după testarea COVID-19 şi totuşi simţi o schimbare a modului în care percepi gustul mâncărurilor, este posibil să fie nevoie să mergi la cabinetul unui medic dentist. Bolile gingivale şi infecţiile orale pot afecta modul în care simţi gustul alimentelor. Sunt persoane care se plâng că au gust metalic în gură, pe lângă durerile dentare.

Citeşte AICI ce gusturi simţi mai des dacă ai COVID-19

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.