November 29, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

“Cred că mulți dintre noi vom rămâne cu sechele”

3 min readVideo

Pacienţi trataţi în propriile maşini sau chiar pe podea, în holul spitalului. Secţii de terapie intensivă arhipline. Este imaginea cu care se confruntă Italia acum. A depășit pragul psihologic de un milion de infectați cu COVID-19 de la începutul pandemiei. Epuizați, mulți medici cer carantină. Guvernul spune că situația e critică, dar se teme să închidă ţara ca să nu omoare economia.

Epuizați și copleșiți de numărul uriaș de bolnavi, medicii italieni cer din nou carantinarea
Laurențiu Codescu, asistent român din Milano: “E dificil. Foarte dificil să alegi. Și aici cred că mulți dintre noi vom rămâne cu sechele”
Italia trăieşte un deja-vu. Sistemul sanitar este, din nou, în colaps. Cu peste 8.000 de cazuri noi în fiecare zi Lombardia se află, pentru a doua oară, în ochiul pandemiei.

Laurențiu Codescu, asistent român din Milano: Noi ducem deja, chiar săptămâna trecută am făcut un transport la Brescia. Au aranjat în anumite instituții spitale, au aranjat parcursuri și au aranjat săli imense cu terapie intensivă pentru COVID.

Italia a fost prima țară din Europa lovită de pandemie și deține și recordul de decese pe continent, aproape 43.000. Medicii cer carantina naţională. Depăşiţi numeric şi epuizaţi, au ajuns, din nou, în situația traumatizantă de a alege cine are prioritate la tratament.

Laurențiu Codescu, asistent român din Milano: E dificil. Foarte dificil să alegi. Și aici cred că mulți dintre noi vom rămâne cu sechele. Am avut colegi care s-au sinucis.

Miercuri, în Italia, numărul deceselor a atins un vârf care nu a mai fost înregistrat din aprilie, peste 600. Ambulanțele stau la coadă la serviciile de urgență. De multe ori, pacienţii sunt consultaţi direct în maşină şi trimişi înapoi acasă fără ca măcar să coboare.

Numărul internărilor la Terapie Intensivă se dublează la fiecare 10 zile. Ieri, 33 de mii de noi cazuri au fost raportate la nivel naţional.

Massimo Puoti, șef Boli Infecțioase Spitalul Niguarda din Milano: Capacitatea de a stabili diagnostice în scurt timp este depășită.

În tot acest haos, umanitatea și compasiunea rămân factorii cheie pentru supraviețuire.

Pentru că nu putea să își viziteze la spital soția bolnavă de COVID, un italian de 81 de ani a găsit un mod de a-i fi aproape. I-a dedicat câteva serenade din curtea spitalului, inclusiv medicii putându-se bucura de spectacol. Lipsa apropierii fizice este unul dintre neajunsurile de care suferă majoritatea oamenilor în această perioadă. Un spital din nordul Italiei a creat o aşa numită “Cameră a îmbrățișărilor.”

O lecție de solidaritate în aceste zile grele vine şi din partea Raisei Hampău, proprietara unui restaurant românesc din Tivoli. Deși domeniul ospitalității a fost grav afectat de pandemie, românca oferă, timp de o lună, un prânz cald gratuit celor aflaţi în nevoie.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa observator.tv@digitalag.ro.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.