December 4, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Cele 9 beneficii magice ale lămâii • Buna Ziua Iasi • BZI.ro

3 min read


Cu 34,3 calorii la 100 de grame de pulpă proaspătă, lămâia este un aliment cu conținut scăzut de calorii, care are o valoare nutritivă ridicată. Este bogata in potasiu, calciu, dar și magneziu, fosfor, mangan, fier și cupru. Este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina C intrucat coaja foarte groasă a fructului protejează împotriva pierderii acestei vitamine, considerată una dintre cele mai fragile, după culesul fructului. Iata cele 9 beneficii magice ale lămâii!
Un avantaj valoros pentru slăbire și detoxifiere, lamaia este, de asemenea, un aliment sănătos prin excelență datorită bogăției sale în diverși antioxidanți, care luptă împotriva radicalilor liberi care pot deteriora celulele.
Purificator puternic
Lamaia ajută la curățarea ficatului și la dizolvarea excesului de grăsime. Datorită proprietăților sale diuretice, stimulează rinichii și promovează vânătoarea deșeurilor care poluează organismul. Mai mult, ajută la producerea glutationului, care permite toxinelor să devină solubile și, prin urmare, să fie eliminate mai ușor.
Beneficiu magic al lamaii: regleaza nivelul zahărului din sânge
Acest beneficiu magic se datorează bogăției sale în antioxidanți și capacității sale de a regla nivelul zahărului din sânge. Reduce indicele glicemic global al mesei cu 30%, ceea ce limitează depozitarea grăsimilor și a zaharurilor!
Foarte bogata in vitamina C
Cu 52 mg de vitamina C la 100 g, o lămâie acoperă mai mult de jumătate din necesarul zilnic. Și există un triplu bonus: vitamina C întărește absorbția fierului (anti-oboseală), crește imunitatea și are o acțiune antiseptică. Si, sigur, este si aliatul gripei de iarnă.
Are un conținut scăzut de calorii
Aportul său caloric este de doar 34 kcal la 100 g (greutatea medie a unei lămâi). Deci, oricare ar fi felul în care este consumata, rămâne un fruct ușor în timp ce dă gust mancarurilor. Nu e de mirare că este cel mai loial prieten al siluetei noastre.

Beneficiu magic al lamaii: scade nivelul colesterolului
O sursă bună de fibre, pectina pe care o conține încetinește absorbția zaharurilor de către stomac, oferind astfel o senzație de sațietate care poate dura până la 4 ore. În plus, scade nivelul colesterolului și al zahărului din sânge.
Buna pentru păr
Lămâia luminează și conferă volum parului! Ai grijă însă: prea multă lămâie atacă și usucă pielea capului. Acționează și împotriva mătreții prin micșorarea celulelor scalpului.
Buna pentru piele
Antioxidanții din lămâie, combinați cu vitamina C, curăță în profunzime pielea, distrugând bacteriile rele. De asemenea, reduce petele întunecate ale pielii și acționează împotriva îmbătrânirii. Nu trebuie abuzat: pe termen lung, lămâia usucă pielea!
Lamaia, buna pentru ficat
Lămâia stimulează producția de bilă și elimină toxinele proaste prezente în ficat. Nimic mai bun decât o cură de lămâie după o mahmureala, de exemplu!
Beneficiu magic al lamaii: lupta impotriva cancerului
Bogată în antioxidanți, lămâia ar preveni sau chiar încetini progresia anumitor tipuri de cancer. În special, ar reduce creșterea metastazelor.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.