November 28, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Precedentul Michael Flynn. Joe Biden riscă să fie acuzat de încălcarea Legii care pedepsește cetățenii americani care pretind în mod fals că reprezintă guvernul SUA în relația cu puteri străine

2 min read


Ben Rhodes, consilier adjunct pentru securitate națională al fostului președinte Barack Obama, a recunoscut luni că Joe Biden a luat deja legătura cu liderii străini, ca și cum ar fi învestit ca următorul președinte. O acțiune pe care unii o consideră a fi o încălcare a Legii Logan. Logan Act este actul normativ american pe baza căruia fostul consilier pentru securitate națională al lui Donald Trump, Michael Flynn, a fost urmărit penal.
 
Rhodes a făcut comentariile în timpul unui interviu la MSNBC, în care l-a criticat pe Trump pentru că a contestat alegerile: „Vom avea deja momentul președintelui ales care își anunță consiliul consultativ. Va începe să anunțe secretarii cabinetului. Centrul gravitației politice din această țară și din lume se mută la Joe Biden. Liderii străini vorbesc deja la telefon cu Joe Biden, despre agenda pe care urmează să o aibă de pe 20 ianuarie ”, a spus Rhodes.

Este exact același scenariu în care consilierii lui Obama l-au acuzat pe generalul Flynn că în 2016, înainte de a afla de învestirea lui Donald Trump,fostul consilier pentru securitate națională ar fi luat legătura cu oficiali străini, inclusiv cu ambasadorul rus de la acea vreme Sergey Kislyak.

Flynn a fost forțat să demisioneze, după dezvăluirile FBI, care monitoriza comunicările oficialilor campaniei lui Trump, la cererea administrației Obama.
Flynn a fost acuzat că i-ar fi promis oficalului rus că Trump va ridica sancțiunile asupra Rusiei. Dar s-a dovedit că, în realitate, Flynn doar a cerut Rusiei să nu răspundă cu măsuri simetrice la decizia de expulzare a mai mulți diplomați ruși, de către administrația Obama, sub pretextul amestecului Rusiei în alegeri.

În plus, notele făcute de fostul agent special al FBI, Peter Strzok, care ulterior au fost făcute publice de Departamentul de Justiție, arătau că însuși Joe Biden a sugerat utilizarea Legii Logan împotriva Flynn, deși cererea fusese respinsă de fostul șef al FBI James Comey.

Datând din anul 1979, Legea Logan, care nu a fost aplicată niciodată în istoria SUA până la Flynn, sancționează cetățenii americani care pretind în mod fals că reprezintă guvernul Statelor Unite în relația cu puteri străine.

Dacă sunt reale afirmațiile lui Rhodes că Biden vorbește în calitate de președinte cu liderii străini, acest lucru se adaugă la acuzațiile care au curs în campanie, după scandalul laptopului lui Hunter Biden, care sugerau că Joe Biden a fost implicat în tranzacții de afaceri străine cu agenți guvernamentali chinezi și ruși.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.