November 28, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Pizza e o mâncare nevinovată • Buna Ziua Iasi • BZI.ro

2 min read


Celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic sustine ca nu spune „nu” consumului de pizza, o mancare pe care o numeste „nevinovata”, in conditiile in care este consumata in mod rezonabil.
„Consum pizza. Este o mâncare atât de nevinovată. Am înțeles săptămâna trecută că a fost ziua mondială a sandwich-ului, și chiar mă gândeam că sandwich-ul este un fel de pizza mai săracă. În pizza avem multă pâine. E o mâncare a săracului… cred că orice popor are această cultură pentru alimentele care sunt făinoase, și dacă se poate făinos amestecat cu grăsime, e ceva ce simțurile noastre sunt înnebunite după această combinație. Este sățioas, hrănitor, este la îndemâna oricui. Și până la urmă ce avem? O bucată de aluat pe care punem niște brânză și câteva, atenție, bucăți de șunculiță”, a declarat Mihaela Bilic la Digi24.

Nutritionistul avertizeaza insa asupra unor reguli: o putem consuma doar daca nu suntem foarte sedentari si daca silueta ne permite:
„Despre cât se consumă, trebuie să spună silueta fiecăruia, și aș spune apoi gradul de sedentarism. Pentru că ce avem acolo – un amestec de grăsime cu făină, care este de ușor să fie transformat în depozite de grăsime și în kilograme în plus, dacă noi nu consumăm această energie pe care o dăm organismului. Aici vine fairplay-ul nostru metabolic și strict partea de arderi. În momentul în care ne permitem, sau avem o muncă fizică grea, sau, eu știu, facem sport mult, putem să mâncăm liniștiți. Adică e partea aia de făinoase din farfurie. Cred că putem mânca două, trei triunghiuri de pizza în loc de pâine, sau jumătate de pizza fără probleme.”Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.