December 4, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Coronavirus România, 11 noiembrie. Bilanț total: 314.295 de persoane infectate și 8.186 de decese

3 min readCoronavirus România. Până miercuri, pe teritoriul României au fost confirmate 314.295 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 

 Bilanțul oficial de miercuri, 11 noiembrie, va fi anunțat la ora 13.00!7.304 noi cazuri de infectare marți  
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.304 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.682 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.Până marți, 8.186 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.727. Dintre acestea, 1.093 sunt internate la ATI.Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.519.095 de teste. Dintre acestea, 31.005 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 18.988 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 12.017 la cerere.Criză de paturi la ATI. Pacienții cu forme grave de Covid-19 ar putea fi transferați în străinătate  
Preşedintele Klaus Iohannis a dat asigurări, marţi, că numărul paturilor la terapie intensivă pentru bolnavii de COVID-19 va creşte în continuare, precizând că pacienţii grav bolnavi ar putea fi transferaţi în străinătate.“Cu siguranţă se vor găsi locuri. Este o temă complicată, dar extrem, extrem de importantă. La fiecare întâlnire pe care o am cu premierul, cu ministrul Sănătăţii, cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, eu aduc pe tapet această problemă a locurilor de la terapie intensivă, a locurilor de la terapie intensivă cu ventilator şi probabil aţi observat că de la săptămână la săptămână numărul paturilor de la terapie intensivă a crescut în România şi va creşte în continuare. Este, însă, o cursă complicată, fiindcă aceste locuri se creează destul de greu şi pandemia se răspândeşte destul de repede. De aceea, trebuie să fim cu toţii responsabili, să respectăm măsurile care au fost stabilite de Guvern pentru a da o şansă reală şi medicilor, dar şi bolnavilor care din păcate ajung într-o stare destul de gravă în spital”, a spus şeful statului într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.El a informat că ţările în care ar putea fi transferate persoane grav bolnave vor fi cunoscute când Ministerul Sănătăţii va finaliza demersurile. Preşedintele Iohannis şi-a exprimat însă speranţa că nu se va ajunge la aşa ceva.
Doar două județe din toată țara au rămas în scenariul verde, cu o rată de infectare sub 1,5  
În acest moment, doar două județe au rămas în scenariul verde, cu o rată de infectare sub 1,5 la mia de locuitori: Olt (1,34) și Vrancea (1,43).
În schimb, 20 de județe și municipiul București au intrat în scenariul roșu, cu o incidență de peste 3 infectări cu Covid-19 la mia de locuitori.În patru județe incidența a trecut de 6 la mie: Sibiu (6,89), Cluj (6,56), Sălaj (6,47) și Timiș (6,38).În alte două județe și în Capitală rata de infectare a depășit pragul de 5 la mie: Bihor (5,64), Alba (5,43) și București (5,11).Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.