November 25, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

8 beneficii ale merelor • Buna Ziua Iasi • BZI.ro

3 min read


Mărul, consumat în mod regulat, contribuie la menținerea sănătății. Exista o binecunoscută zicală care îi laudă virtuțile: „Un măr pe zi,ține doctorul departe”. Numeroase lucrări științifice tind să demonstreze realitatea acestei propoziții prin evidențierea calităților sale nutriționale remarcabile. Mărul este bogat în fibre, minerale și vitamine, vorbim despre un aport caloric limitat, ceea ce îl face un aliment ideal pentru menținerea unei stari bune de sănătate, reglând în același timp greutatea într-un mod foarte plăcut. Iata 8 beneficii de necontestat ale merelor!
Sistem imunitar mai puternic
Un măr pe zi îl ține pe doctor departe, nu degeaba calitățile nutriționale ale merelor au fost mult timp promovate. Bogat în antioxidanți și fibre solubile, acest fruct are multiple beneficii pentru sănătate.
Dinți mai sanatosi
Merele nu vor înlocui periuța de dinți. Dar mestecatul stimulează producția de salivă în gură, ceea ce scade nivelul bacteriilor și, astfel, reduce riscul apariției cariilor.
Previne numeroase boli
Prevenirea a numeroase boli este unul dintre beneficiile merelor asupra sanatatii! Multe studii evidențiază efectul protector al nutrienților din mere. Consumul regulat ar reduce riscul apariției bolilor neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer și Parkinson, anumite tipuri de cancer, diabet de tip 2, cataractă și hemoroizi. Fibrele și compușii antioxidanți din acest fruct sunt excelenți pentru sistemul digestiv și pentru sănătatea generală a corpului.
Inima mai sanatoasa
Fibrele solubile găsite în mere se leagă de grăsimea din intestin. Rezultat: scăderea colesterolului „rău”, artere sănătoase și, prin urmare, o inimă sănătoasă. Consumul de mere ar reduce asadar riscul de probleme cardiace.

Digestie mai usoara
Usurarea digestiei este unul dintre beneficiile merelor asupra sanatatii! Fie că vă deranjează constipația, fie diareea, fibrele din mere vă pot ajuta. Fie absoarbe excesul de apă din intestin și astfel stimulează procesul de digestie, fie absoarbe apa din scaun, pentru a încetini intestinul. Acest beneficiu poate fi deosebit de util în cazurile de sindrom de colon iritabil, o afecțiune caracterizată prin constipație, diaree, dureri abdominale și balonare.
Greutate mentinuta in parametri normali
Pentru a gestiona greutatea și a îmbunătăți starea generală de sănătate, medicii recomandă diete bogate în fibre, cum ar fi cele cu mere, care oferă o senzație de plenitudine, împreună cu calorii scăzute. Prin menținerea unei greutăți echilibrate, prevenim multe boli precum bolile de inimă, accidentul vascular cerebral, tensiunea arterială crescută, diabetul de tip 2 și apneea de somn.
Ficat mai sanatos
Ficatul nostru este responsabil pentru îndepărtarea toxinelor din organism. În timp ce multe diete dubioase de detoxifiere pot fi ineficiente, consumul de mere poate ameliora functionalitatea acestui organ.
Sistem imunitar mai puternic
Merele roșii conțin un antioxidant numit quercetin, care poate stimula și întări sistemul imunitar, în special în condiții de stres. Nu uitați să aveți mereu la îndemână un măr, pentru orice situație dificilă.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.