November 27, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Prezență istorică la votul prin corespondență

2 min read

Alegeri în SUA: În sondaje, Joe Biden pare a conduce în mai multe state-cheie
Pe 3 noiembrie se deschid urnele, iar americanii vor putea vota în persoană
ObservatorNews.ro va transmite live-text primele rezultate, în noaptea de 3 spre 4 noiembrie
Recordul, care depășește 58% din prezența la vot din 2016, reflectă interesul americanilor pentru alegerile prezidențiale din acest acest an și polarizarea puternică a celor doi candidați – republicanul Trump și democratul Biden.

Un număr uriaş de oameni au votat anticipat prin poştă sau în persoană, pe fondul îngrijorării legate de riscul răspândirii SARS-CoV-2 în secţiile de vot aglomerate, în ziua alegerilor din SUA, pe 3 noiembrie. De altfel, Statele Unite sunt puternic afectate de pandemie, fiind raportate aproape 230.000 de decese până la acest moment și peste nouă milioane de cazuri.

Președintele în funcție Donald Trump este în urma lui Biden în sondajele efectuate la nivel naţional, majoritatea alegătorilor afirmând că dezaprobă modul în care administraţia Trump gestionează pandemia de coronavirus.

Alegeri în SUA: Joe Biden, avantajat de votul prin poștă. Donald Trump a atacat sistemul, invocând riscul unei fraude electorale

Democraţii deţin un avantaj semnificativ în votarea timpurie datorită adoptării votului prin poştă, în timp ce republicanii l-au evitat în mare măsură din cauza atacurilor repetate şi nefondate ale preşedintelui Trump, care afirmă că sistemul este predispus la fraude pe scară largă.

Potrivit news.ro, experţii au anticipat că prezenţa la vot va depăşi cu uşurinţă cele 138 de milioane de persoane care au votat în alegerile prezidenţiale din 2016 câştigate de Trump. Doar 47 de milioane de voturi au fost exprimate înainte de ziua alegerilor din 2016.

În 20 de state care raportează date despre alegătorii înregistraţi, 18,2 milioane de democraţi înregistraţi au votat deja, comparativ cu 11,5 milioane de republicani şi 8,8 milioane fără afiliere la partid. Datele nu arată pentru cine au fost exprimate voturile.

Citește și: Joe Biden l-a confundat pe Donald Trump într-un interviu dat înainte de alegerile din Statele Unite ale Americii

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa observator.tv@digitalag.ro.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.