May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Un bărbat care amenința trecătorii cu arma și striga „Allah Akbar”, împușcat de poliție în Franța

2 min readPoliţiştii au împuşcat mortal un bărbat în localitatea Montfavet, în apropiere de oraşul Avignon din sudul Franţei, după ce acesta ameninţase trecătorii cu o armă, a declarat poliţia, conform Reuters.

Potrivit postului de radio francez Europe 1, bărbatul ar fi strigat ”Allah Akbar”. Incidentul a avut loc la doar câteva ore după un atac cu cuţitul comis în interiorul unei biserici din Nisa, unde trei persoane au fost ucise, dintre care cel puţin una a fost decapitată. Şi în acest caz agresorul strigase ”Allah Akbar”.Totodată, forţele de securitate saudite au arestat joi un cetăţean saudit care a atacat cu un obiect ascuţit un paznic de la consulatul francez din oraşul Jeddah (vest), a relatat agenţia oficială saudită SPA, citată de EFE.Poliţia din provincia Mecca ”a arestat un cetăţean care a atacat o gardă de securitate de la consulatul Franţei cu un obiect ascuţit şi pe care l-a rănit uşor”, a relatat SPA, fără alte detalii. Potrivit dpa, care îl citează pe purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Mohammed al-Ghamdi, atacatorul ar fi un individ de circa 40 de ani. Motivul atacului nu este deocamdată cunoscut.Informaţia a fost confirmată şi de Ambasada Franţei la Riad.
„Atacatorul a fost imediat arestat de forţele de securitate saudite după atac. Paznicul a fost transportat la spital şi viaţa sa nu este în pericol. Facem apel la compatrioţii noştri aflaţi în Arabia Saudită să dea dovadă de vigilenţă maximă”, a transmis ambasada franceză într-un comunicat citat de AFP.”Ambasada Franţei condamnă ferm acest atac împotriva unei legaţii diplomatice pe care nimeni nu-l poate justifica”, a mai menţionat ambasada, potrivit EFE. Misiunea diplomatică şi-a exprimat speranţa că ”autorităţile saudite vor clarifica acest atac şi vor garanta securitatea companiilor şi a comunităţii franceze în ţară”.Atacul din Jeddah are loc pe fondul apelurilor la boicotarea produselor franţuzeşti şi a nemulţumirii exprimate de mai multe ţări musulmane, printre care şi Arabia Saudită, după agitaţia stârnită de cuvintele preşedintelui francez Emmanuel Macron care a promis că nu va “renunţa la caricaturile” cu profetul Mahomed, invocând dreptul la liberă exprimare.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.