November 26, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Franța se închide, jihadiștii zburdă-n voie. Femeie decapitată într-o biserică din Nisa, într-un nou atac terorist

3 min read


În timp ce președintele Macron a dat stingerea în Franța pentru încă o lună, teroriștii seamănă teroare în marile orașe. Un nou atac terorist, soldat cu trei morți și mai mulți răniți, a fost comis joi, la Nisa, în Catedrala Notre Dame, relatează Nice Matin. Potrivit unor surse din poliție, o femeie a fost decapitată chiar în interiorul bisericii și alte două persoane rănite în atac au muri ulterior.
 
Atacatorul ar fi strigat „Allah Akbar”.
 
Primarul orașului Cristian Estrosi spune că nu are nicio îndoială: a fost un atac terorist. Potrivit presei franceze, autorul atacului  a fost rănit, după ce a fost urmărit de poliție, iar acum este internat în spital. “Autorul atacului, în timp ce era tratat de medici, a continuat să strige Allah Akbar fără întrerupere”, a spus primarul orașului Nisa, intervievat de Bfm-Tv.
 

Reacția liderei formațiunii de dreapta Rassemblement National, Marine Len Pen, a venit imediat: „Trebuie să încetăm să luptăm doar împotriva terorismului și ne întoarcem și împotriva ideologiei care îl înarmează, și anume Islamul. Cu siguranță există o legătură cu amenințările primite din străinătate, dar nu am acționat niciodată diplomatic, de exemplu contestând prezența Turciei în NATO sau întrebându-ne despre legăturile noastre cu Qatar, care finanțează și susține această ideologie”.

Atacul survine la mai puțin  de două săptămâni de la decapitarea profesorului francez Samuel Paty,  în plină stradă, pentru că le-a arătat elevilor caricaturi din revista Charlie Hebdo care îl înfățișau pe profetul Mahomed. 

Peste asta a venit publicarea de către Charlie Hebdo, zilele trecute, a unor noi caricaturi împotriva președintelui turc Erdogan și după declarațiile președintelui francez Emmanuel Macron. Nu este o coincidență nici faptul că o organizație apropiată al Qaeda cerea, în urmă cu două zile, ca Franța și în special în lăcașurile de cult creștine, să fie atacate.
 

Președintele Macron a declarat miercuri seara carantină generalizată, „ca în primăvară”, până la 1 decembrie. Francezii nu vor mai avea voie să iasă din case, decât pentru a merge la lucru sau la medic. Restaurantele, barurile și alte activități neesențiale vor fi închisee, dar școlile și fabricile rămân deschise. 

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!
ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.
ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.
Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews



Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.