November 30, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

SĂRBĂTORI RELIGIOASE – 24 octombrie

2 min readOrtodoxe
Sf. Mare Mucenic Areta; Sf. Mc. Marcu, Sotirih şi ValentinGreco-catolice
Sf. m. Areta şi cei împreună cu elRomano-catolice
Ss. Anton M. Claret, ep.; Alois Guanella, pr.Sfântul Mare Mucenic Areta este pomenit în calendarul creştin ortodox la 24 octombrie.Era cel mai de seamă dintre demnitarii creştini ai cetăţii Negran din Etiopia, în vremea în care pe tronul de la Constantinopol se afla împăratul Iustin I (518-527).Fericitul Areta, care “era mai mare cu bătrâneţile şi cu priceperea, cu dregătoria şi cu cinstea, având nouăzeci şi cinci de ani şi care era boier şi voievod”, a suferit moarte martirică, împreună cu o mulţime de mucenici, preoţi, clerici, monahi, monahii şi un mare număr dintre cei care locuiau în Negran, cetate asediată de trupele arabe. (sursă: vol. “Vieţile Sfinţilor”) AGERPRES /(Documentare – Mariana Zbora-Ciurel, editor: Liviu-Ioan Tatu)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.