December 4, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

“Un dram de respect celor ce şi-au dat viaţa pentru ţară”

2 min read

Evenimentul “Ştafeta Veteranilor” se desfășoară de șapte ani
Alergătorii au oprit la fiecare monument dedicat eroilor români
Cele mai importante știri alei zilei, la Observator 19
“Ştafeta Veteranilor” a ajuns la a şaptea ediţie. Acţiunea presupune purtarea în alergare a trei ştafete, fiecare în câte una din culorile drapelului. La manifestaţie participă alergători civili sau militari, în activitate sau nu, precum şi militari răniţi în teatrele de operaţii.

Fruntaș Tănase, voluntar: Este o onoare. Pentru a comemora şi a aduce un dram de respect celor ce şi-au dat viaţa pentru ţară.

Cea mai dificilă parte a traseului până la Bistriţa a fost pentru alergătorii care au pornit din Vatra Dornei. În drumul lor, au avut de urcat până la cota 1200 şi de a traversa munţii prin Pasul Tihuţa.

Cap. Petrică Andronache, voluntar: Este dificil, dar noi ne antrenăm zilnic prin munţi. Suntem special pregătiţi.

Loc. Georgiana Brânzea, voluntar: Am avut 91 de kilometri, din Târgu Mureş până aici. Am alergat şi pedalat. Am fost împărţiţi, ne-am grupat, am format cu adevărat o echipă.

Pe traseu, alergătorii au oprit la fiecare monument dedicat eroilor români. La garnizoana Bistriţa, au fost întâmpinaţi de Comandantul Brigăzii 81 Mecanizată.

Domnule colonel vă predau Ştafeta Veteranilor pentru a fi dusă mai departe, până la Carei.

Col. Cornel Scurt, Brigada 81 Mecanizată: Un omagiu adus de militarii participanţi la aceste ştafete.

“Ştafeta Veteranilor” a început pe 13 octombrie. Alergătorii au pornit pe trasee din Reşiţa, Tulcea şi Sighişoara, iar destinaţia finală este municipiul Carei, ultima localitate transilvană eliberată în anul 1944. Acolo alergătorii vor ajunge pe 25 octombrie, de Ziua Armatei, când se vor împlini 76 de ani de la Bătălia de la Carei.

În articolul :Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.