October 31, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Școlile din București se pregătesc de scenariul roșu. Incidența cazurilor a trecut de 3

2 min readBucureștiul a depășit, duminică, 18 octombrie, rata de 3 la 1000 de locuitori, în ceea ce privește incidența cumulată a cazurilor de infectări cu Covid-19 la nivel județean, în ultimele 14 zile.

Știrea este în curs de actualizare!Astfel, potrivit datelor anunțate duminică, 18 octombrie 2020, de către Grupul de Comunicare Strategică, Bucureștiul a înregistrat o incidență a cazurilor de Covid-19 de 3,02. 
În ultimele 24 de ore, în Capitală au fost înregistrate 770 de noi cazuri de COVID-19. Ministrul Educației, Monica Anisie, are luni dimineață, la ora 8, la sediul ISMB, o ședință cu toți inspectorii școlari de sectoare din București, pentru realizarea planului de măsuri, în vederea trecerii școlilor în scenariul roșu.Potrivit ordinului comun al ministrului Educației și Cercetării și al ministrului Sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.
 Recent, ministrul Educaţiei Monica Anisie a anunţat că ne pregătim de trecerea integrală în scenariul roşu a unităţilor de învăţământ. Peste 900 de şcoli sunt în scenariul roşu la nivelul întregii ţări.Numai în Capitală, 40 de școli funcţionează deja cu toţi elevii acasă.Joi, Ministrul Educației a anunțat că ne pregătim să trecem în șcenariul roșu a tuturor unităților de învățământ din București – dacă vom atinge acel indice de 3 la o mie de locuitori.
La Inspectoratul Școlar al Municipiului București, de mai bine de două săptămâni 8.057 de tablete au zăcut sigilate în depozit și nu au ajuns la elevii din sectoarele 2,3,4 sau 5, unde aveau nevoie de aceste dispozitive pentru că școlile lor sunt fie în șcenariul hibrid fie deja închise.   Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.