October 24, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Cine este tânărul care a decapitat un profesor în apropiere de Paris. “Avea statutul de refugiat”

2 min readTânărul rus de origine cecenă care vineri, în apropiere de Paris, l-a decapitat pe un profesor care organizase o dezbatere unde arătase caricaturi cu profetul Mohamed se afla legal în Franţa şi beneficia de statutul de refugiat.

Autorul asasinatului, născut pe 12 martie 2002 la Moscova, ”era titularul unui permis de şedere emis la 4 martie şi valabil până în martie 2030 (…). De naţionalitate rusă şi origine cecenă, el avea statutul de refugiat”, a declarat procurorul naţional antiterorist Jean-François Ricard într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres. Paris police confront and shoot the decapitation attack suspect
MORE: https://t.co/UCnK5LIRvG pic.twitter.com/bu1YdqELW3— RT (@RT_com) October 17, 2020 ”El era necunoscut serviciilor de informaţii”, a adăugat Ricard, care a precizat încă că autorul era cunoscut de poliţie pentru fapte de drept comun, fără a fi condamnat vreodată.
Tânărul locuia la Evreux, într-un alt departament; procurorul Jean-François Ricard nu a precizat dacă asasinul frecventase la un moment dat colegiul Bois d’Aulne, din Conflans-Sainte-Honorine, unde preda profesorul Samuel Paty (47 de ani), care i-a căzut victimă.Printre altele, Ricard a confirmat că nouă persoane se află în arest, printre care tatăl unei eleve, care avusese un diferend cu profesorul în legătură cu caricaturile profetului Mohamed pe care le arătase în clasă.Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.