October 20, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Alianța Votca-Cola a jucat la mezat România. Democrație egal Demagogie. Dialog savorus între Corneliu Vlad și savantul Denis Buican, care-l parafrazează pe Eminescu: Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi Să ajung-a fi stăpână și pe LUME și pe noi!

2 min read


“ActiveNews, una dintre tot mai puținele voci limpezi ale presei românești, are datoria să-și sporească în continuare anii de rodnicie și să-și întărească atitudinea în afirmarea netedă și răspicata a adevărului. Așa cum este acum, cu o nouă energie publicistică, activenews.ro se dovedește o voce curată, clară, pe înțeles, în hărmălaia isterizată ațâțată în presa de azi”, ne-a transmis, la aniversară, reputatul publicist Corneliu Vlad, care s-a alăturat echipei noastre.
Publicăm azi din partea dânsului un interviu cu un savant strălucit dat de România lumii: profesorul Denis Buican, tovarășul lui Eminescu. Distinsul interlocutor este român stabilit
în Franța, pe numele său Dumitru Peligrad, din Săliștea Sibiului, din familie de cneaz (site aici), fiu de fost deținut politic ucis în temnițele bolșevice, la Caransebeș, boierul Dumitru Peligrad.
O
personalitate a lumii științifice mondiale, cu cercetări și deschideri
revoluționare în domeniul biologiei, autorul unor teorii incitante în
materie. Cei 84 de ani de viață i-au curbat puțin statura, dar nu și
coloana vertebrală. Aceeași fermitate în convingeri și acțiune, în ciuda
reticențelor, blocajelor și izolării care i se ridică în față și în
Franța adoptivă, și în România natală. 
Profesor invitat la Sorbona, profesor universitar la Paris Nanterre,
autor al câtorva zeci de cărți și sute de comunicări științifice, primul
demolator al teoriilor pseudoștiințifice ale lui Lîsenko,
pseudosavantul preferat al lui Stalin, în plin regim comunist în România
și contestatar științific, în Franța, al celebrului Lamarck, nume de
nelipsit în manualele școlare de pretutindeni. Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România i-a acordat luna aceasta savantului român Denis Buican titlul de
Membru de Onoare al UZPR.
Foto / Video: Gabi Boholț

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!
ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.
ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.
Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNewsCitește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.