October 27, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Agent de poliție condamnat la închisoare cu suspendare pentru luare de mită

2 min read

Agentul de poliție ceruse 1.000 de lei unui șofer.
Agentul de poliție trebuie să muncească timp de 90 de zile în folosul comunității.
Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.
Agentul activa în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita – Secția 1 Poliție Rurală când ar fi comis infracțiunea.

Conform reprezentanților Direcției Generale Anticorupție, în iunie 2018, agentul de poliție a tras pe dreapta un șofer pentru un control de rutină.

Agentul de poliție a descoperit că șoferul avea certificatul de înmatriculare suspendat, ITP-ul expirat, nu avea asigurare obligatorie valabilă și nu avea documente justificative pentru cantitatea de lemne transportată.

Agentul de poliție i-ar fi solicitat șoferului 1.000 de lei pentru a nu lua măsurile legale ce se impuneau.

Mai mult, agentul de poliție l-ar fi amenințat pe șofer că, dacă nu încasează banii respectivi, șoferul riscă să ajungă la închisoare, să se aleagă cu o amendă ridicată și să piardă atât mașina, cât și cantitatea de lemn transportată.

Șoferul a depus denunț la Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Harghita, iar lucrătorii de aici au început urmărirea penală care a dus, în cele din urmă, la condamnarea fostului agent de poliție.

Pe lângă condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare, fostul agent de poliție trebuie să lucreze 90 de zile în folosul comunității la Primăria comunei Siculeni sau la Spitalul Județean de Urgență Harghita.

CITEȘTE ȘI: Albanezi prinși când ofereau mită unui polițist de frontieră pentru a li se permite intrarea în România; Şeful Poliției Eforie, bănuit că încasa mită de două ori pe săptămână de la comercianții ambulanți de pe plaje

În articolul :Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.