October 24, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Echipamente medicale de 250.000 de euro au fost donate României

1 min read

România a primit 25 de monitoare pentru semnele vitale și 75 de injectomate.
Raed Arafat, secretar de stat: Întotdeauna, în momentele grele, prietenii sunt împreună. Ce vedeţi în spatele meu este un gest de prietenie.

Donaţia a venit în urma unui protocol de sprijin reciproc semnat de România acum doi ani cu statul Qatar.

Sunt 25 de monitoare pentru semnele vitale și 75 de injectomate. Cu alte cuvinte, în aceste cutii, se află echipamentul necesar pentru 25 de paturi de Terapie Intensivă.

Raed Arafat, secretar de stat: Echipamentele sunt noi. Suma donată … când am fost anunţaţi de ea am fost întrebaţi: ce aveţi nevoie? Şi am vorbit de echipamente de Terapie Intensivă.

Iar solicitări pentru aparate au venit deja.

Raed Arafat, secretar de stat: Necesitatea este! Ultima repartiţie am semnat-o ieri. A cerut Mureşul, face încă douăzeci de paturi de Terapie Intensivă.

Laura Zarafin, medic ATI: Monitoarele sunt esentiale pentru că culeg date despre pacient şi le poţi vedea de la distanţă, chiar şi din zona verde, de la distanţă 24 din 24 de ore.

Asta înseamnă mai puţin timp petrecut în combinezon, lângă pacient și un risc mai mic de infectare pentru medici. Aparatele vor merge în rezerva Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. De acolo, vor pleca mai apoi către spitalele care au nevoie de ele.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.