October 20, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Tătaru cere spitalelor judeţene şi municipale să pregătească paturi Covid

1 min read

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: “Vorbim la nivel de fază 3, spitalele judeţene şi cele municipale, care nu intră în tratamentul spitalelor COVID şi care trebuie să îşi pregătească paturi pentru pacienţii COVID. Săptămâna trecută am dat o circulară prin care se pregăteau 10% din capacitatea de paturi ATI pentru care se pregăteau circuite separate, în eventualitatea creşterii număruli de pacienţi în Terapie Intensivă, iar astăzi s-a discutat şi la nivel naţional despre o rezervă de paturi care pot fi în spitalele de faza trei, judeţene şi municipale. Toate spitalele vor avea o rezervă şi în funcţie de evoluţia din fiecare judeţ, în parte, ele vor fi ocupate. Vorbim de 10% din paturile totale. Circuitele sunt pentru spitalele pavilionare, având în vedere că spitalele mai noi asigură deja circuite interne. În acest moment se face o evaluare a capacităţii fiecărui spital”.

Tătaru a precizat că toate cazurile asimptomatice şi oligosimptomatice vor fi evaluate cu ajutorul angajaţilor de la DSU care va pune la dispoziţie mijloace de transport.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: “Tot ce înseamnă asimptomatic şi oligosimptomatic va fi evaluat cu ajutorul colegilor de la DSU care pun la dispoziţie mijloace de transport pentru a decongestiona prezenţa în UPU a celor asimptomatici, care veneau cu un test pozitiv, pentru evaluări”.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.