October 24, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Suspecți anchetați în cazul permiselor obținute ilegal, cu ajutor din Congo

2 min read

Șoferii plăteau câte 3.000 de euro pentru a obține astfel de permise.
Anchetatorii susțin că gruparea este foarte mare.
Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.
Trei luni trebuie să ne pregătim, în medie, pentru a lua permisul de conducere. Sute de români au devenit însă șoferi cu trei mii de euro.

Persoanele interesate de obţinerea unor permise de conducere ar fi pus la dispoziţia membrilor grupării datele de identificare personale, o fotografie şi un specimen de semnătură, care ar fi fost transmise în strănătate pentru întocmirea permiselor.

Rețeaua de infractori colabora cu suspecți din Africa. Aceştia tipăreau permise de conducere congoleze pe numele românilor. Le trimiteau mai apoi către țara noastră prin curier. Odată ajunse în România, infractorii despachetau și împărțeau permisele în toată țara.

Fiecare client mergea la Serviciul de Permise din județul său și cerea să-i fie schimbat carnetul obținut în Congo cu unul românesc. De acolo, oameni cu permise exotice ajungeau direct în trafic.

Au fost falsificate permise auto inclusiv pentru categoriile C, D şi F, falsuri foarte bine făcute astfel încât poliţiştii nu au bănuit absolut nimic. Anchetatorii susţin faptul că peste 100 de astfel de acte de conducere au fost emise.

Adrian Plăcintă, Serviciul Rutier IPJ Prahova: Sunt categorii şi sunt deprinderi care se acumulează în timp, în urma unor cursuri, în urma unor ore de legislaţie rutieră pentru fiecare tip de vehicul în parte, pentru fiecare categorie.

Infractorii au ales Congo tocmai pentru că ştiau că poliţiştilor români le va fi foarte greu să verifice documentele.

Roxana Rămneanțu, şef Serviciu Permise Prahova: Pentru cele care sunt emise de autorităţile din Uniunea Europeană, avem la îndemână un sistem informatic de verificare. În mod normal, se verifică foarte repede.

48 de suspecți au dat explicații în fața anchetatorilor. Rețeaua este însă mult mai mare. Anul trecut, polițiștii au prins alți 52 de infractori care făceau parte din același grup.

În articolul :Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.