October 21, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Rusia a anunțat că a obținut al doilea vaccin anti-Covid. Cât de eficient este

3 min readVladimir Putin a anunţat miercuri seară că țara lui a obţinut al doilea vaccin anti-COVID, la două luni distanță de omologarea, în Rusia, a primului ser.

Asta deși vaccinul a fost testat până acum doar pe o mână de oameni, iar testele vor continua pe un eșantion mai generos, de 40.000 de voluntari.Pe de altă parte, în Occident, a doua companie medicală a suspendat testarea propriului vaccin, după ce unul dintre voluntari s-a îmbolnăvit.Vladimir Putin, președintele Rusiei: „Centrul de Stat pentru Cercetări Biotehnologice din Novosibirsk a înregistrat astăzi al doilea vaccin pentru coronavirus, care se numește EpiVakKorona.”Oficialii ruși spun că noul vaccin anti-COVID-19 a fost testat cu succes pe 100 de voluntari. Testele vor continua însă, cu sprijinul a 40.000 de voluntari din toată Rusia.

Tatyana Golikova, vicepreședinte al Guvernului Federației Ruse: „Noul vaccin a fost creat pe baza unor substanțe sintetice. Este un vaccin peptidic și este compus din fragmente de proteine de virus create artificial.”Vladimir Putin: „Este, fără îndoială, un obiectiv important pe care l-ați atins, dragi prieteni. Vă mulțumesc mult pentru munca, eforturile și talentul vostru.”Pe 11 august, Rusia a anunțat că a devenit prima țară din lume care a creat un vaccin anti-coronavirus. Cu toate astea, Comunitatea Științifică Internațională a reacționat cu scepticism, pentru că vaccinul botezat Sputnik V a fost dezvoltat în numai două luni și testat doar pe câteva zeci de persoane.Între timp, în Vest, compania Johnson and Johnson a întrerupt testele vaccinului pe care îl dezvoltă, după ce un voluntar s-a îmbolnăvit. Oficialii companiei nu au dat detalii, așa că nu e clar dacă persoana respectivă a primit vaccinul sau doar un placebo. Prin urmare, simptomele ar putea să aibă alte cauze decât infecția cu SARS-COV-2.Joseph Wolk, CFO, Johnson & Johnson: „Nu e ceva neobișnuit, așa cum am înțeles de la Comunitatea Științifică, să apară situații adverse, pe neașteptate. Și, atunci când se întâmplă, avem protocoale în vigoare, ca să ne asigurăm că sunt investigate în amănunt.”
William Schaffner, medic: „Este procedura standard. Ne arată că sistemul funcționează și că oamenii sunt foarte grijulii cu voluntarii lor.”Vaccinul este investigat acum de o echipă independentă de oameni de știință și, dacă verificările sunt favorabile, compania medicală va relua cât de curând testele. Cu toate astea, vaccinul nu va fi gata prea curând.Director Johnson&Johnson: „Ne așteptăm (să avem vaccinul, n.r.) în primul trimestru al anului viitor. Dacă totul merge bine cu investigațiile, ne vom putea apuca din nou de treabă în câteva zile.”
În urmă cu o lună, şi testarea clinică a vaccinului Astra Zeneca a fost oprită temporar, ca urmare a îmbolnăvirii a doi voluntari care au primit serul experimental.Și testele clinice pentru un tratament cu anticorpi Covid – dezvoltat de compania Eli Lilly şi sponsorizat de guvernul american, au fost temporar suspendate. „Din motive de siguranţă” este singura comunicare oficială de până acum. Preşedintele Trump a primit un tratament similar, dar cu medicamentul dezvoltat de o altă companie.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.