October 20, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Percheziţii în legătură cu nunta cu sute de invitați din Oradea (Video)

3 min read

Procurorii au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
Doi polițiști bihoreni, participanți la nuntă, ar fi fost descoperiți și ei cu noul coronavirus.
Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.
Eugen Boc, fost adjunct IPJ Bihor: Le-am dat măşti la intrare, dezinfectant, oamenii s-au păzit. La cuscru i-a venit mulţi din Maramureş pe care nu i-a aşteptat. Ei merg neinvitaţi. Ca la cort. Neaşteptaţi, efectiv, el s-a speriat.

Este explicaţia halucinanată a socrului mare pentru nunta ca în poveşti cu 356 de invitaţi din Oradea. Mai mult, nunta ar fi fost perfect legală, iar invitaţii au stat distanţaţi în trei săli şi pe terasă.

Sâmbătă, la localul luxos din Oradea au ajuns procurori, ofiţeri, poliţişti şi înalţi funcţionari publici. Crema instituţiilor de forţă şi a administraţiei publice din Bihor. Au petrecut patru ore, fără să ţină cont că evenimentul era ilegal.

În ziua nunţii încă erau permise petrecerile private, dar numai cu 50 de invitaţi în interior şi maximum 100 în exterior. Petrecerea a fost spartă, culmea, de poliţie.

Eugen Boc, fost adjunct IPJ Bihor: Au legitimat, au intrat să filmeze în sala de nuntă, pe terasă.

Petrecăreţii au fost trimişi acasă şi administratorul localului amendat cu 15 mii de lei. La două zile de la nuntă, mireasa a fost testată pozitiv cu COVID 19.

Eugen Boc, fost adjunct IPJ Bihor: Copiii mei înainte de nuntă şi-au făcut test şi le-a ieşit negativ. Duminică dimineaţa au fost la piaţa din Cetate să ia ceva cadouri şi m-a sunat că zice a trecut unul pe lângă mine şi mi-a strănutat efectiv în faţă. Şi zic ce vrei să faci: păi mie mi frică, merg să îmi fac testul.

Doar că virusul are o perioadă de incubaţie de 5-7 zile. Ar fi fost imposibil ca mireasa să se infecteze duminică şi luni să îi vină testul pozitiv. Femeia însă crede că testul a fost fals-pozitiv şi a făcut cerere la DSP pentru a-l reface.

În cadrul anchetei epidemiologice, femeia a declarat un singur contact direct – pe proaspătul ei soţ. Ulterior, însă, inspectorii DSP au aflat că tânăra este de fapt mireasa de la nunta cu sute de invitaţi din două judeţe: Bihor şi Maramureş.

Eugen Boc, fost adjunct IPJ Bihor: Fetiţa se simte foarte, foarte bine. Nu are niciun simptom, atât că plânge. În cursul zilei de ieri era să o ducem la spital pentru că era foarte tracasată de cei de la DSP că i-au cerut să dea listele.

Dorel Ţârţ, purtător de cuvânt DSP Bihor: Ancheta epidemiologică efectuată de către DSP este în curs de desfăşurare. În urma anchetei epidemiologice vor fi emise decizii de carantină la domiciliu pentru contacţii direcţi ai persoanelor confirmate.

Culmea, într-un exces de zel, la şase zile după nuntă, pe lângă invitaţi, inspectorii DSP din Bihor au carantinat-o şi pe femeia care a spălat vasele.

Dana Silaghi: Ancheta asta au făcut-o la grămadă. Eu nici măcar nu intru în sala de evenimente. N-am eu nicio treabă să mă duc acolo, nu e postul meu.

În Maramureş, însă, lista cu invitaţii din partea miresei nu a ajuns la DSP.

Sorin Timiş, primar Borşa: În jur de vreo 30-35 din Borşa au fost la nuntă. Nu s-a făcut anchetă epidemiologică. Preventiv, au rămas acasă până săptămâna viitoare.

Nici unuia dintre naşi, ofiţer SIAS, nu i s-a părut că face ceva ilegal. A fost şi el surprins de numărul invitaţilor.

Razvan, naş: Nu știam că or să fie atât de mulți invitați pentru că nici nu am întrebat.

Darul de nuntă este deschiderea unui dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În articolul :Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.