October 20, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

„Oprirea credincioșilor care nu locuiesc în Iași să se închine la racla Sfintei Parascheva, nemaiîntâlnită în istorie”. Îndemnul lansat de Patriarhul României

2 min read


Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a afirmat miercuri că oprirea credincioșilor care nu locuiesc în Iași să se închine la racla Sfintei Cuvioase Parascheva este “ceva nemaiîntâlnit în istorie”.
“Sfânta Cuvioasă Parascheva este prăznuită cu o anumită tristețe, pentru că nu toți credincioșii din țară care ar fi dorit să fie la Iași au această posibilitate. (…) S-a întâmplat ceva nemaiîntâlnit în istorie. Au fost opriți să vină la sărbătoarea ei credincioșii care nu locuiesc în municipiul Iași. Cu alte cuvinte, li se dă dreptul, sau se dă voie să se închine doar ieșenilor la racla sfintei, nu și credincioșilor din țară”, a spus Patriarhul în predica la slujba din ziua Sfintei Cuvioase Parascheva, oficiată la Paraclisul istoric Sf. Gheorghe al Reședinței Patriarhale, care are și hramul sfintei.

Părintele Patriarh a îndemnat, în aceste condiții, la intensificarea rugăciunilor către Sfânta Cuvioasă Parascheva.

“Tocmai pentru că există această restricție, trebuie să intensificăm rugăciunile noastre către Sfânta Cuvioasă Parascheva, să ne ajute, să ne izbăvească de molima aceasta, de pandemie, și să ne dăruiască bucuria de a retrăi sărbătoarea pomenirii ei în toată frumusețea și plinătatea ei”, a îndemnat Patriarhul Daniel, potrivit baslica.ro.

“Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva se deosebește de toate celelalte acatiste, pentru că nu se vorbește despre viața Sfintei Parascheva, ci despre faptul că ea este mult folositoare. (…) Ea este ocrotitoarea părinților, a copiilor, a tinerilor, a vârstnicilor, a bolnavilor și, în mod special, este ocrotitoarea pelerinilor. (…) Sfânta a trecut la Domnul la vârsta de 25 sau 27 de ani, deci a fost o tânără cu viață sfântă din copilărie și până la moarte”, a mai spus Patriarhul Daniel.

Credincioșii ortodocși o prăznuiesc, miercuri, în condițiile impuse de starea de alertă, pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, numită în popor Sfânta Vineri și considerată ocrotitoarea Moldovei.

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!
ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.
ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.
Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNewsCitește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.