October 25, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Ministrul Educaţiei a anunţat că ne pregătim de trecerea integrală în scenariul roşu a unităţilor de învăţământ

2 min readPeste 900 de şcoli sunt în scenariul roşu la nivelul întregii ţări. Numai în Capitală 40 funcţionează cu toţi elevii acasă. Ministrul educaţiei a anunţat joi că ne pregătim de trecerea integrală în scenariul roşu a unităţilor de învăţământ.

În aceste condiţii scandalos este faptul că în depozitul inspectoratului şcolar al municipiului Bucureşti zac de mai bine de 2 săptămâni peste 8 mii de tablete care ar fi putut ajunge în mâinile elevilor care au nevoie.Situaţia nu arată bine nici la nivel naţional, din cele 250 de mii de dispozitive promise de autorităţi doar 26 de mii de au fost livrate până acum.În numai 24 de ore 141 de școli au cerut trecerea în șcenariul roșu din cauza numeroaselor îmbolnăviri cu noul coronavirus. Dintre acestea 40 de unități de învățământ sunt numai în București.Joi Ministrul Educației a anunțat că ne pregătim să trecem în șcenariul roșu a tuturor unităților de învățământ din București asta dacă vom atinge acel indice de 3 la o mie de locuitori.
La inspectoratul școlar al municipiului București de mai bine de două săptămâni 8.057 de tablete au zăcut sigilate în depozit și nu au ajuns la elevii din sectoarele 2,3,4 sau 5, acolo unde aveau nevoie de aceste dispozitive pentru că școlile lor sunt fie în șcenariul hibrid fie deja închise.După acest scandal care a avut loc joi la inspectorat a pornit livrarea a câtorva tablete în sectorul 2 însă Ministrul Educației spune că nu va mai tolera astfel de problem, luând în calcul demiterea inspectorului școlar general. Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.