October 20, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Ministrul de Interne, reacție la pelerinajul de la Sfânta Parascheva

2 min read

25.000 de pelerini au mers la racla cu moaștele Sfintei Parascheva.
Iaşiul este în top trei ca număr de infectări, cu 200 de cazuri pe zi. În mod normal, doar credincioşii din Iaşi ar fi trebuit să treacă pe la raclă în ziua hramului. Până la urmă, au fost lăsaţi şi pelerinii. Vorbim de 10.000 de oameni veniţi din toată ţara.

Cei mai mulţi nu au purtat nici măcar măşti, au stat lipiţi unul de altul şi au sărutat masca fără să le pese că ar putea să ia virusul. Întrebarea este, cine va răspunde pentru valul de infectări care ar putea să apară după acest moment.

Constantin Sturzu, purtător de cuvânt MMB Iași: A existat un blocaj și era singura soluție. Dacă dupa aceea s-a continuat să îi lase să intre înseamnă că exista o rațiune în spatele acestei decizii.

Iar ministrul de Interne spune că asta a fost singura soluţie ca să calmeze spiritele.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne: Ceea ce s-a întâmplat la Iaşi a fost o decizie operativă pentru a salva o situaţie care putea degenera şi deveni foarte gravă. Nu există vină sau răspundere, a fost o decizie operativă care se ia conform legii.

Chiar dacă mulți dintre protestatarii care apoi s-au așezat la rând ieri în curtea Mitropoliei nu purtau măști de protecție, până la acest moment nu a fost dată nicio amendă din acest motiv.

Dacă în Jandarmerie nu e nicio anchetă, în Poliţie este. Două tinere din Bucureşti s-au lăudat că au fost ajutate de poliţişti să ajungă în faţa raclei.

Azi, la Iaşi s-a intrat tot cu buletinul. Deşi de mâine oricine poate intra în Mitropolie, pelerinii au încercat şi azi să forţeze nota.

25.000 de oameni au trecut anul acesta pe la raclă, faţă de 100.000 anul trecut.

În articolul :Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.