October 20, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Cum ar putea arăta componenţa viitorului Parlament. Scorurile preconizate pentru cele mai mari partide

2 min readAlegeri parlamentare 2020. Alegerile parlamentare din 6 decembrie vor schimba componenţa actualului Parlament, iar odată cu aceasta se vor modifica şi majorităţile din cele două Camere.

Deși în prezent PSD are cele mai multe fotolii parlamentari, situația ar urma să se schimbe după viitoarele alegeri, potrivit unei simulări electorale realizate de Agenția de Rating Politic, în baza  în baza rezultatelor de la alegerile locale din 27 septembrie 2020: Consiliul Județean + Consiliul General al Municipiului București.Astfel, PNL ar urma să aibă 159 de parlamentari (110 deputaţi şi 49 de senatori), în vreme ce PSD doar 144 de parlamentari (100 deputaţi şi 44 senatori).Simularea desfășurată pe județe este disponibilă în galeria foto din finalul articolului.
Agenția de Rating Politic explică faptul că scorurile partidelor care au candidat în alianțe în unele județe (ex. PNL+USR, PSD+ALDE+ProRomânia) au fost estimate și calculate separat după un model propriu. Simulări privind componenţa viitorului Parlament
 Într-o altă analiză, realizată de The Strategy Group pe baza numărului de voturi ponderate la procentele de la alegerile locale şi luând în calcul o prezenţă la vot de 38%, PNL ar urma să aibă 146 de parlamentari (101 deputaţi şi 45 de senatori), iar PSD va scădea la un număr de doar 132 de parlamentari.Printre partidele care vor mai intra în Parlament se numără USR cu 90 de parlamentari (62 deputaţi şi 28 senatori), PMP cu 27 de parlamentari (19 deputaţi şi 8 senatori), UDMR cu 25 de parlamentari (18 deputaţi şi 7 senatori), dar şi Pro România cu 28 de parlamentari (20 deputaţi şi 8 senatori).
”Pentru a avea însă majoritate, PNL are nevoie de 233 de voturi în viitorul Parlament. Astfel, PNL are nevoie de încă 86 de parlamentari, care pot veni de la USR (cu 90 de parlamentari)”, precizează autorii simulării.Toate noutățile despre candidați, ordinea pe buletinele de vot, prezența la vot, dar și despre regulile care însoțesc scutinul din 6 decembrie sunt disponibile AICI.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.