October 29, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1. Magistrații i-au validat mandatul

2 min read


ACTUALIZARE 15.10/ 12:45 Judecătoria Sectorului 1 a decis, joi, în privința scrutinului pentru primăria de sector, grevat de numeroase suspiciuni de fraudă. Astfel, potrivit deciziei instanței, Clotilde Armand este noul primar de sector.

Rezultatul scrutinului a fost contestat de primarul în funcție, Dan Tudorache, după ce în spațiul public au apărut imagini de natură să susțintă ipoteza fraudei electorale.
 
Știrea inițială

Judecătoria Sectorului 1 a amânat, pentru joi, pronunțarea unei decizii privind validarea lui Clotilde Armand în funcția de primar al Sectorului 1.Gheorghe Piperea, unul din avocații lui Daniel Tudorache,  a explicat că înregistrările video în care se vede cum diverse persoane manipulează în mod suspect sacii cu buletine de voturi, în noaptea alegerilor, reprezintă dovada clară că rezultatul alegerilor a fost influențat, informează Antena3.

Un magistrat de la Judecătoria Sectorului 1 a luat în discuție miercuri acest caz, însă a amânat pronunțarea pentru joi.

Daniel Tudorache și avocatul Gheorghe Piperea au prezentat magistraților de la Judecătoria Sectorului 1 mai multe înscrisuri care ar dovedi frauda din noaptea alegerilor. La acestea se adaugă și imaginile surprinse de camerele de supraveghere din clădirea Biroului Electoral de Sector care arată cum mai multe persoane scot și bagă buletine de vot în saci, fără nicio explicație plauzibilă.

Clotilde Armand nu a fost prezentă la termenul de astăzi.

Avocatul lui Dan Tudorache susținea zilele trecute că dacă nu vor fi puse sigilii în camera unde sunt sacii cu buletinele de vot există riscul ca toate urmele să dispară.

Conform datelor AEP, la Sectorul 1, Clotilde Armand, candidatul susținut de PNL și Alianța USR PLUS, a câștigat cu 40,94% dintre opțiuni, respectiv un număr de 36.455 de voturi. Dan Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 voturi.

Dan Tudorache a contestat însă acest rezultat și a depus o plângere penală la Secția specială de anchetare a magistraților, după ce posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitați saci cu voturi.

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!
ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.
ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.
Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNewsCitește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.