October 29, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Un bătrân dispărut a fost găsit de jandarmi în munți. Cum a supraviețuit peste noapte

2 min readUn bătrân de 76 de ani a fost găsit de jandarmii din Voineasa, în munți, la o zi după ce dispăruse. Omul se rătăcise și nu mai avea semnal la telefon să ceară ajutor.

Bătrânul plecase sîmbătă să culeagă ciuperci, cu bicicleta, iar seara nu s-a mai întors acasă iar familia a alertat echipajele de urgență. Jandarmii din două județe l-au căutat, găsindu-l a doua zi, nevătămat.„Bărbatul a plecat ieri după-amiază (n.r. – sâmbătă) cu bicicleta în zona Tărtărău din Munţii Şureanu să culeagă ciuperci şi nu s-a mai întors acasă, motiv pentru care familia s-a alertat şi a cerut sprijinul autorităţilor locale. Având în vedere că bicicleta bătrânului a fost găsită în această dimineaţă la hotarul dintre comuna Şugag şi Obârşia Lotrului, la ora 09,30 am fost solicitaţi de către Jandarmeria Alba să le acordăm sprijin. În aproximativ o oră, echipajul de jandarmerie din Voineasa aflat în serviciu a găsit bătrânul la Cabana Regelui, aflată la 5 km de localitatea Şugag”, a transmis Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Vâlcea, potrivit Agerpres.Bătrânul le-a spus jandarmilor că a înnoptat la o stână părăsită şi nu a avut semnal la telefon ca să-şi anunţe familia.Starea în care acesta a fost găsit a fost bună şi nu a necesitat îngrijiri medicale. Ulterior, a fost dus în siguranţă de către jandarmi până la limita localităţii Şugag.
La căutarea bărbatului au participat atât rudele acestuia, cât şi patrulele mixte de jandarmi şi poliţişti din judeţul Alba.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.