October 30, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Imagini inedite cu noul coronavirus la microscop. Cum arată acum virusul care a făcut ravagii în lume. GALERIE FOTO

1 min readO echipă de oameni de știință din China a dezvăluit primele imagini ale virusului COVID-19 într-o etapă importantă pe drumul către găsirea unui vaccin.

Dr. Sai Li, biolog la Universitatea Tsinghua din Beijing, a lucrat cu virosologi care creează virusul într-un laborator de biosecuritate din orașul Hangzhou. Au tratat virusul cu o substanță chimică pentru a-l face inofensiv, apoi au trimis o probă către doctor, transmite Daily Mail.El și echipa sa au redus virusul la o singură picătură, pe care Li a înghețat-o, apoi a privit-o printr-un microscop electronic.„Am văzut un ecran plin de viruși. M-am gândit că am fost primul om din lume care a văzut virusul cu o rezoluție atât de bună”, a povestit expertul.
Studiul lui Li a permis oamenilor de știință să descopere cum proteinele virusului intră în celule.Unii cercetători folosesc supercomputerele pentru a crea virtual virusuri pe care speră să le folosească pentru a înțelege cum s-au răspândit acestea în lumea reală cu o asemenea ușurință.În prezent, specialiștii folosesc imaginile pentru a încerca să afle cum pot opri răspândirea noului virus.Vezi imaginile în Galeria Foto.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.