October 20, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în august, active de 68,54 miliarde de lei, în creştere cu 18,6%

2 min read



Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 68,54 miliarde de lei, la 31 august 2020, în creştere cu 18,6% faţă de nivelul existent la 31 august 2019, şi cu 3,31% peste nivelul din luna anterioară, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).Titlurile de stat deţin cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 45,6 miliarde de lei, respectiv 66,53%. Pe locul doi se află acţiunile, cu 13,57 miliarde de lei (19,80%). Obligaţiunile corporative se situează pe locul al treilea din acest punct de vedere, cu 3 miliarde de lei, respectiv 4,39% din totalul activelor.Conform datelor ASF, valoarea activului total al fondurilor de pensii de la Pilonul II era de 68,540 miliarde de lei, în august 2020, iar valoarea activului net de 68,511 miliarde de lei.Fondurile de pensii private obligatorii aveau 7,578 milioane de participanţi. Conform datelor ASF, de la începutul colectării în sistem au fost virate contribuţii pentru 7,456 milioane de participanţi.În luna iunie 2020, au fost virate contribuţii pentru 4,006 milioane de participanţi, iar pentru 3,544 milioane nu au fost virate contribuţii.La Pilonul II sunt active următoarele fonduri de pensii: Metropolitan Life Pensii, Aripi, AZT Viitorul tău, BCR, BRD, NN şi Vital. AGERPRES/(AS – editor: George Bănciulea, editor online: Irina Giurgiu)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.



Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.