October 25, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Transmiterea în școli e limitată, nu sunt îngrijorat. Transportul în comun e o problemă

2 min read

Alexandru Rafila susține că doar 1 la sută dintre școli au trecut în scenariul roșu, ceea ce înseamnă că transmiterea Covid în instituțiile de învățământ este sub control.
Rafila spune că măsurile de carantinare locală sunt eficiente doar dacă țintesc exact zonele unde se constată o transmitere mai intensă. 
Reprezentantul României la OMS le recomandă autorităților să ceară companiilor să decaleze programul angajaților, măsură care ar da rezultate mai bune decât o eventuala carantină în București.

„Problema e legată de faptul că toate activitățile continuă concertat. Eu nu sunt îngrijorat de funcționarea școlilor propriu zisă, doar 1 la sută dintre școli au trecut în scenariul roșu, avem puține cazuri în rândul copiilor, dar această activitate implică foarte multe contacte fizice și asta duce la răspândirea numărului de cazuri”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24.

Imagini cu 3.000 de oameni la stația de metrou Unirii

„Transmiterea e limitată în școli, în schimb transportul în comun, am văzut imagini de la stația de metrou Unirii unde erau 3.000 de persoane. Acolo am o problemă. Și atunci, înainte de carantină, aș face un apel către toți agenții economici să stabilească programe decalate pe durata a două ore și atunci distanțăm transportul, decongestionăm mijloacele de transport și o să putem să vedem rezultate mai spectaculoase și mai bune decât să închidem toate activitățile”, a spus Rafila.

Rafila spune că măsurile de carantinare locală sunt eficiente doar dacă țintesc exact zonele unde se constată o transmitere mai intensă.

Ludovic Orban a anunțat, sâmbătă, că școlile din București se vor închide, iar cursurile vor trece în online, dacă în Capitală se va ajunge o incidență de 3 cazuri COVID-19 la mia de locuitori. Premierul a subliniat că nu exclude carantinarea anumitor zone pentru a opri răspândirea coronavirusului.

”Este reglementat în hotărârea de Guvern. Dacă este depăşită rata de incidenţă de 3 la mie, cazuri cumulate pe ultimele 14 zile, şcolile vor trece în regim online, integral. De asemenea – aici trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, ştiţi că, de regulă, am zis că scoatem focarele, cazurile care nu reflectă răspândirea în comunitate – se poate ajunge inclusiv la carantinarea anumitor zone. Sperăm să nu se ajungă aici şi am convingerea că oamenii înţeleg situaţia prin care trecem, că vor avea grijă şi că se vor păzi de infectare”, a spus Ludovic Orban.

Citește și: Ludovic Orban nu exclude impunerea carantinei în zone din București, dacă se depășește rata de infectare de 3 la mie Dramele din secțiile ATI. Medic: „Vedem pacienți severi de Covid care se simt fericiți, vorbesc, iar noi știm că vor muri”

În articolul :Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.