October 21, 2020

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Se așteaptă noi proteste la Iași la Sfânta Parascheva. Părintele Constantin Sturzu: Nu vom izola racla cu sfintele moaște în catedrala din Iași, așa cum cere DSP. Ce se întâmplă acum e cel mai mare abuz din 1990 încoace asupra libertății de conștiință

3 min read


Jandarmeria așteaptă un nou protest astăzi la Catedrala Mitropolitană din Iași, unde credincioșilor din țară veniți în pelerinajul de Sfânta Parascheva li s-a interzis accesul la sfintele moaște ale Cuvioasei ce împlinește în perioada aceasta 1000 de ani.
 
 
Zeci de oameni continuă să stea și sâmbătă, în fața Mitropoliei de la Iași, pentru a ajunge la racla cu moaștele Sfintei Parascheva. Părintele Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a declarat, sâmbătă, că nu se va lua măsura izolării raclei cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva în catedrala din Iași, așa cum cere DSP, explicând că o astfel de măsură aduce atingere unui adevăr de credință.
 
Într-o declarație pentru jurnaliști, părintele Constantin Sturzu a mai spus și că Mitropolia nu are nicio legătură cu revolta spontană și a condamnat restricțiile impuse de autorități la Iași, pentru a împiedica oamenii să vină la pelerinaj, afirmând că ceea ce se întâmplă în prezent este „cel mai mare abuz din 1990 încoace asupra libertății de conștiință”.

„Noi nu putem lua măsuri care aduc atingere unui adevăr de credință. Atâta vreme cât, de secole, această raclă e cinstită și în perioadă de molimă, și de război și s-a dovedit că e izvor de vindecare și tămăduire, nu putem să luăm acum o astfel de măsură, de a izola racla cu moaștele Sfintei Parascheva”,  a spus părintele Constantin Sturzu.

”Mitropolia nu are nicio legătură cu revolta spontană care avut loc vineri și care înțeleg că s-ar putea prelungi. Înțelegem însă durerea lor. E clar că oamenii sunt foarte supărați pentru aceste decizii luate de autorități prin care li se restricționează accesul. Îi îndemnăm pe credincioșii care vor veni să se roage, să fie pașnici, să respecte regulile – distanța dintre ei, masca, să dea dovadă că sunt cu adevărat credincioși ascultători.”, a precizat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.
 
Părintele Sturzu a mai declarat și că „ce se întâmplă acum este cel mai mare abuz din 1990 încoace asupra libertății de conștiință. Și nu vorbesc doar de conștiință religioasă. Nu e corect să discriminezi pe criteriul religios și să îngrădești manifestarea liberă a cultului. Se creează un precedent foarte periculos”.
 
Părintele Sturzu a lansat un apel către credincioși, rugându-i să nu admonesteze forțele de ordine. Deși, din câte se zvonește, ordinele primite de Jandarmerie sunt exact contrare recomandării Părintelui Sturzu către pelerinii pașnici. Rămâne de văzut ce se v-a întâmpla.
 
Urmăriți ActivNews pentru a fi conectat cu evenimentele în derulare de la Iași și București.
 

Dacă te regăsești întru idealurile noastre și vrei să participi la lupta neamului nostru, fii alături de noi! Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continuă mai departe lupta pentru tot ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri – credinţa şi libertatea!
ActiveNews îl mărturiseşte pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El.
ActiveNews își dorește ca românii împreună cu toți locuitorii acestei țări să trăiască liberi, înțelepți și curajoși.
ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor, într-o lume în care încrederea în noi este subminată mai mult decât orice altceva pentru a dispărea ca neam şi a deveni pentru totdeauna robii unor interese străine.
ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români, în contextul în care cei care susţin public cu totul altceva sunt cel mai probabil agenţi străini sau manipulaţi de aceştia! Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.
Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată continua.

Susține ActiveNewsCitește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.